Slavko Matić (©Starsport)
Slavko Matić (©Starsport)

FIFA presudila u Matićevu korist, Harts of Ouk mu duguje novac

Vreme čitanja: 2min | pet. 21.07.23. | 13:47

Neprijatan raskid srpskog trenera i 21-strukog prvaka Gane dobio epilog na sudu

Trofejni fudbalski klub iz Gane Harts of Ouk moraće da isplati srpskom treneru Slavku Matiću 14.002 dolara, zato što je mimo zakona raskinula ugovor sa njim. Tako je presudilo Arbitražni sud FIFA, kojem se žalio nekadašnji strateg Napretka, OFK Beograda, Novog Pazara i Budućnosti iz Dobanovaca.

Podsetimo, 47-godišnji Obrenovčanin je početkom prošle sezone raskinuo ugovor sa tadašnjim bugarskim prvoligašem Semptemvrijem kako bi preuzeo velikana iz Akre, ali se u Africi nije dugo zadržao. Iako je Harts of Ouk beležio solidne rezultate i bio je jedan od konkurenata za titulu, navijačima se nije dopadalo kako ekipa igra pod Matićem.

Izabrane vesti

Do te mere, da su mu pred derbi sa Asante Kotokom zabranili da uđe na stadion i da vodi trening. Posle toga je Matić otišao u policiju, ali tamo je savetovan da se ne suprotstavlja navijačima. Iako je još nekoliko nedelja pokušavao da vodi ekipu, pritisak je bio prevelik i na kraju je klub raskinuo ugovor sa njim.

Harts of Ouk je dobio presudu od strane FIFA u vezi slučaja sa bivšim trenerom Slavkom Matićem. Presuda glasi da klub mora da isplati 14.002 dolara na ime dugovanja za platu i troškove za dva meseca, za koliko je prekršen ugovor. Želimo da naglasimo da FIFA razume situaciju u kojoj se klub nalazi i da smo već krenuli sa isplaćivanjem gospodina Matića pre nekoliko nedelja (minus pozajmica koju je on uzeo, a koju nije spomenuo FIFA). Predali smo čitav slučaj našem advokatu i nastavićemo da obaveštavamo javnost o daljim koracima“, saopštio je klub iz Akre.

U drugoj polovini sezone na klupi Harts of Ouka je sedeo domaći strateg Dejvid Oklu, sa kojim je ekipa potpuno potonula u drugoj polusezoni. Tokom proleća je ušla u seriju poraza i na kraju je završila tek 12. na tabeli, sa 14 poena manje od šampiona Medime, a samo četiri više od Tamale Sitija, koji je ispao iz lige.



tagovi

GanaHarts of OukSlavko Matić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara