Komentari na vest

FIFA promenila pravila za prelazne rokove, ograničava se broj pozajmica

G

Gost357

pre preko 2 godine

Sto se mene tice pozajmice bez prava otkupa treba zabraniti sve. Klub ga uzme razigrava digne mu cenu i ovaj mu posle trazi grdnu paru ako zeli da ga zadrzi a on ga izgradio. Ja bi voleo da za svakog igraca do 25-26 god koji provede godinu dana na pozajmici automatski 30% vlasnistva predje na klub koji ga je pozajmio. Mislim da bi to bilo fer prema malim klubovima. Ovi veliki samo kupuju igrace i salju ih na pozajmice pogotove mladje od 21god. A sta imaju ovi mali klubovi em placaju platu em posle im ode igrac.
L

LudiDejo

pre preko 2 godine

Svidja ki se ovo zbog pozajmljivanja. Ali Zvezda i Partizan nemaju problem sa tim, jer imaju po još jedan klub sa drugim imenom, tako da mogu da kombinuju. Drago mi je zbog Chelsea i M City, naravno ima ih još dosta. Ali oni imaju pare. Kupice oni po još neki klub iz niže lige. Red Bull radi dobro. Samo transferišu igrače. Leipzig, Salzburg, NY, Bragantino. Oni imaju ja mislim najveći luksuz.
a

argh

pre preko 2 godine

A šta to rešava?! Koliko vidim, Atalanta ima samo 4 viška po novim pravilima. Računa se da je igrač ponikao u klubu, ako je proveo bar 3 godine između 15. i 21. godine. Pošto ovi najveći kupuju na kilo igrače rođene od 15. do 18. godine, to na njih neće imati nikakvog realnog uticaja.
I

Igor78

pre preko 2 godine

Ovo jeste pozitivan pomak, ali neće do kraja rešiti problem kupovine prekomernog broja igrača. Ovo će samo donekle limitirati velike klubove da kroz beskonačne fiktivne pozajmice “sa otkupom” prebacuju finansijske obaveze iz jedne u drugu godinu kada kupuju ili prodaju igrače. Ali neće rešiti najveći problem - veliki klubovi kupuju na desetine mladih igrača ispod 21 godine, od 17 pa naviše, i godinama ih pozajmljuju drugim klubovima. Bar 90% tih klinaca nikada ne zaigra za klub koji ga je kupio, i na kraju bude prodat ako se ovaj ne razvije prema njihovim željama. Problem je u koncentraciji kvaliteta u 10-ak klubova u Evropi, koji koriste finansijsku moć da manjim klubovima “otmu” igrača koji tek treba da napuni 18. god. Samo li se pomene ime Sitija, Reala, Junajteda ili PSG, klinci, roditelji i menadžeri odmah traže da idu. Kada veći klubovi ne bi mogli da pozajme više od recimo 10 igrača mlađih od 21 god, kvalitet bi se proširio na veći brij klubova u Evropi. Na primer, ne verujem da bi City u toj situaciji kupio Stevanovića iz Partizana…

Marko Pavlovic

pre preko 2 godine

A farselona, djubrentus, luzerpul......
G

GostLazar

pre preko 2 godine

Celsi i Siti na aparatima. Imaju po 80 pozajmljenih igraca
T

Trpke

pre preko 2 godine

Pa zvezda ina preko 60 igraca pod ugovorom?!
D

Darcom

pre preko 2 godine

Fantasticno. Meni je fascinantno da je Kijeza igrac Fiorentine na pozajmici u Juveu na dvije godine, uz klauzulu otkupa 70 miliona.
S

Slanina

pre preko 2 godine

Klauzula je 40 miliona za Kjezu.
s

simicmacan

pre preko 2 godine

Odavno nisu doneli bolju odluku
Z

Znojko

pre preko 2 godine

Slažem se sa tobom.Odlična vest!