Vanhojzden u društvu Batšuaija i Bentekea (© AFP)
Vanhojzden u društvu Batšuaija i Bentekea (© AFP)

FIFA virus ponovi kosi: Belgijanci pred Srbiju ostali bez štopera i golmana

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.11.23. | 21:16

Povređeni Ederson, Kovačić, Hejlund, Eriksen, Vilson, Lokateli, Dalo...

Svaki put stane lopta u klubovima, a na red dođu okupljanja državnih timova, aktivira se FIFA virus. Tako su novinari Marke još pre nekoliko godina objasnili zakonitost da se mnogi fudbaleri povrede čim se završi poslednja utakmica u ligama i otad se izostanci tumače na različite načine. Nekad se mnogi igrači brzopotezno oporave i nastave da igraju za timove, a ima slučajeva kad je zaista reč o povredama koje znače dugo odsustvo.

Uglavno, FIFA virus ponovo hara. Čak će uticati pomalo i na prvi meč Srbije tokom novembarskog termina. Orlovi u sredu veče gostiju u Briselu, a Belgijanci kontrolni duel čekaju okrnjeni. Tokom ponedeljka sapšteno je da na raspolaganju selektoru Domeniku Tedesku neće biti Zinjo Vanhojzden i Arno Bodar.

Izabrane vesti

Vanhojzden svakako nije prvi izbor stručnog štaba na poziciji štopera. Tu uglavnom igraju Jan Vertongren iz Anderlehta i Lesterov Vut Feas, dok je kapiten Standarda kompletan kvalifikacioni ciklus bio rezerva. Možda bi mu Tedesko pružio šansu protiv Srbije, posebno ako se zna da su Crveni đavoli već osigurali plasman u Nemačku, a da je Vertongen rovit. A onda je stigla vesta da se Vanhojzden povredio tokom subotnjeg meča sa Antverpom (zamenjen desetak minuta pre kraja). U pitanju je kvadriceps i selektor je rešio da ga pošteti.

Kako se u međuvremenu razboleo i Standardov golman Arno Bodar, iz Brisela su saopštili da će se reprezentaciji priključiti kasnije i možda konkurisati tek za nedelji susret sa Azerbejdžanom, mada on neće imati vrednost, jer je Belgija sigurni učesnik Evropskog prvenstva. Izostanak Bodara ostavlja Tedesku tri opcije među stativama. To su Koen Kastels (Volfsburg), Mats Sels (Strazbur) i Tomas Kaminski (Luton).

Kad smo već kod golmana, Ederson neće biti na raspolaganju reprezentaciji Brazila i u mečevima sa Kolumbijom i Argentinom će na klupi sedeti Bento iz Atletiko Paranensea.

Što se tiče evropskih selekcija, najviše je FIFA virus pogodio Italiju. Selektor Lučano Spaleti za odlučujuće utakmice kvalifikacija ne može da računa na Manuela Lokatelija (slomio rebro), Andreu Kambijaza (skočni zglob), Brajan Kristantea (butni mišić), možda ni Mojzea Kena.

Danci ne mogu da se oslone Rasmusa Hejlunda i Kristijana Eriksena, Holanđani na Brajana Brobija i Stivena Bergvajna, Hrvati na Matea Kovačića, Englezi na Kaluma Vilsona, Portuglaci na Dioga Daloa...



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalska reprezentacija BelgijePrijateljske utakmiceFIFA virusZinjo Vanhesden

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara