Raul i Figo (©Reuters)
Raul i Figo (©Reuters)

Figov kandidat za trenera Real Madrida: Moj prijatelj i brat Raul

Vreme čitanja: 2min | pon. 31.05.21. | 16:09

Portugalac podržava predlog da njegov nekadašnji saigrač nasledi Zinedina Zidana

Po drugi put u trenerskoj karijeri Zinedin Zidan je samoinicijativno napustio klupu Real Marida. Prvi put na opšte iznenađenje, a sada i ne toliko, jer je sezona završena bez trofeja, ali daleko od toga da je bio pod pritiskom odlaska.

U oproštajnom pismu objavljenom u čuvenom Asu obrazložio je da odlazi zbog nesuglasica sa klupskim rukovodstvom. Istakao je da Florentino Perez i njegovi saradnici nisu pokazali poverenje i podržali ideju o projektu na duže staze, što će sigurno dodatno pogoršati ugled Realovog predsednika koji je već poljuljan idejom o formiranju Superlige Evrope.

Izabrane vesti

Sigurno će Perez razmišljati i o tome dok bude tražio novog šefa stručnog štaba. Zato se među kandidatima pominju nekadašnji ljubimci navijača, Raul Gonzales Blanko i Ćabi Alonso, čiji bi dolazak ublažio napetu situaciju.

Nekadašnji napadač, koji od 2018. godine peče zanat u mlađim kategorijama Kraljevskog kluba i bivši vezista, koji je uspeo da B tim Real Sosijedada uvede u Segundu, po nekim najavama - ali i dalje nepotvrđenim - imaće konkurenciju u dojučerašnjem treneru Intera Antoniju Konteu i aktuelnom strategu Pari Sen Žermena, Maurisiju Poketinu.

Reč je o dvojici značajno iskusnijih trenera, mada ne treba zaboraviti i da je Zidan seo na klupu prvog tima posle samo dve godine u Kastilji.

Što se tiče nekadašnjeg Realovog veziste, Luisa Figa, Portugalac smatra da bi šansu trebalo dati njegovom bivšem saigraču Raulu.

"Želim da Raul trenira Real Madrid jer mi je prijatelj i brat, ali to zavisi od kluba. U budućnosti, ako ne već sada, sigurno će moći i imati priliku da trenira tim svog života. Veoma je važno da sledeći trener bude neko ko se, poput Zidana, identifikuje sa klubom i poznaje ga", istakao je Figo u intervjuu za As i dodao da mu je žao što Zidan nije još ostao.


tagovi

Luis FigoRaulReal Madrid

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara