(©Shutterstock)
(©Shutterstock)

Figueirense za tračak nade, Šapekoense za povratak na pobedničku stazu

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.01.21. | 23:18

Brazilska Serija B ulazi u završnicu, situacija postaje jasnija, a Veliki zeleni pokušavaju da se vrate na prvo mesto koje su držali do prošlog kola

Veliki zeleni moraju da progutaju Uragan ukoliko žele da nastave da vode bitku sa Amerika Mineirom. U 29. kolu brazilske Serije B, Šapekoense će na Konda areni ugostiti Figueirense (01.30).

Posustao je Šapekoense, počeo je da gubi dah i korak. Maratonska sezona se bliži kraju, a bodovna zaliha je pozamašna. Osigurao se Šape na vreme. Počeo je da pada u formi od sredine decembra, upisao je jedan trijumf u prethodnih pet kola i prepustio lidersku poziciju Mineiru. Nastavi li da posrće protiv timova sa dna tabele, kao što je bio slučaj u prošlom kolu kada je deklasiran na gostovanju Botafogu (3:0), Amerika Mineiro će se prošetati do titule u Seriji B.

Izabrane vesti

Umberto za meč sa Figueirenseom neće moći da računa na Anselma Ramona, najboljeg strelca tima. Zaradio je Ramon treći žuti karton i neće biti u konkurenciji za sastav. U tim se vraća Roberto, pa će Mateus Ribeiro moći da se vrati na prirodnu desnu stranu, koja mu više leži. Postoji mogućnost da protiv Figueirensea zaigra napadač Paulinjo, koji nije bio u sastavu za sudar sa Botafogom.

Pored Anselma Ramona, strateg Šapekoensea za ovaj meč biće lišen usluga Alana, Busanela, Žoilsona, Luiza Otavija, Tarlisa, Tijaga Ribeira i Tiepa.


Ne uspeva Figueirense nikako da ispliva. Nakon niza trijumfa sredinom decembra kada su redom padali Nautiko, Parana i Kajuba ispred crno-belih, slutilo je na bolje dane za Figueirense. Nisu crno-beli nastavili da jašu na dobrom talasu, opet su se stropoštali i plivaju u neodređenom pravcu. Izvanredni rezultati Nautika ne idu u prilog Figueirenseu. Moraće Žoržinjova četa da izađe što pre iz rezultatske krize kako ne bi potonula u treći rang.

Prostor za manevar je minimalan, više se Figueirense ne pita za sve, sem ukoliko ne opravda nadimak Uragan i krene da čisti rivale redom. Počev od Šapekoensea. Malo je verovatno da će se takva transformacija dogoditi u ciljnoj ravnini.

Trener Žoržinjo oporavio se od virusa korona i ponovo će zauzeti poziciju kraj terena. Vremešni napadač Aleksandro odslužio je kaznu i vratio se u stroj. Takođe, od povrede se oporavio Dudu i prema najavama trebalo bi da iz veznog reda istisne Giljermea. Lista igrača na koje Žoržinjo neće moći da računa je podugačka. Nonato i Everton Santos su suspendovani, Karlos Gabrijel, Markinjo, Paulo Rikardo, Viktor Oliveira i Patrik povređeni, a u trenažni proces se vraćaju Bruneti, German, Bruno, Tijaginjo i Vitor Mendes.

SERIJA B - 33. KOLO

Sreda

01.30: (1.70) Šapekoense (3.30) Figueirense (5.30)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Brazil 2FiguerenseŠapekoense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara