Filip Đuričić je ponovo srpski fantazista

Vreme čitanja: 2min | ned. 27.10.19. | 10:49

Rođeni Obrenovčanin na putu da oživi karijeru posle golova u sudaru sa Interom i Veronom

Kada je dres Herenvena, gde je dominirao i naterao medije iz Holandije da ga upoređuju sa Johanom Krojfom, zamenio onaj Benfikin očekivao se – bum. Kada mu nije krenulo u Lisabonu očekivalo se da će pre ili kasnije Filip Đuričić pronaći sreću i postati neko na koga će srpski fudbal moći da se osloni. Bilo je svetlih momenata, čak i u reprezentativnom dresu, ali karijera kreativnog ofanzivca dugo je bila u padu.

Nije mu išlo u Anderlehtu, Majncu, Sautemptonu, Sampdoriji, čak i u dobrom delu misije u Sasuolu. Ali čini se da je rođeni Obrenovčanin konačno uhvatio slamku spasa i pokazao da može još mnogo toga da pokaže. Posebno što tek ima 27 godina. Dakle, u najboljim je godinama, a aktuelni trener Sasuola De Zerbi očigledno je spreman da mu pruži ruku poverenja.

Izabrane vesti

Protiv Intera, prošle sedmice, srpski ofanzivac je prekinuo postgolgeterski post dug osam meseci. A potom je u sudaru sa Veronom doneo trijumf Sasuolu i izjednačio lični rekord kada je u pitanju broj golova u Seriji A u jednoj sezoni. Đuričić je stigao do kote dva, ali odigrao je svega 92 minuta.

Dovoljno da krenu hvalospevi na račun srpskog internacionalca.
„Đuričić je misteriozan igrač, previše fin da bi mogao da bude napadno iskorišćen. Trener De Zerbi ga i dalje ohrabruje i svi verujemo da će uspeti da od njega izvuče ono najbolje. Do gola u Veroni nije odigrao posebnu partiju. Jurićevi momci su ga pretukli. Učinilo se u jednom trenutku da će izaći sa terena. Međutim, onda smo videli fataziju. Đuričić se odlučio za šut sa 20 metara i pogodio. Nekoliko puta se prekrstio i zagrlio drugove“, piše sajt navijača Sasuola.

Međutim, i dalje je nekadašnji omladinac Crvene zvezde daleko od najvećeg profesionalnog dostignuća. Toko msezone 2011/2012 upisao je deset golova i 12 asistencija u Erediviziji. Posle toga je krenuo da luta i upisao samo još dva pogotka u takmičarskim mečevima.

Foto: Shutterstock


 


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara