Filip Krstić slavi gol (© Instagram/fktrajal1933)
Filip Krstić slavi gol (© Instagram/fktrajal1933)

Filip Krstić režirao prvi brejk Trajala: Lako je kad saigrači veruju u moj slobodnjak

Vreme čitanja: 3min | sre. 03.08.22. | 10:52

„Svi nas potcenuju ove godine, ali mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu pokazati koliko možemo“, kaže igrač utakmice na Banjici

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Kruševca)

Na premijeri Mozzart Bet Prve lige na Banjici dva različita lica Trajala. Posle prvog dela u kojem nije opasno pripretio rivalu i imao rezultatski zaostatak, usledio je nastavak u kojem je zavladao terenom i stigao do preokreta.

Izabrane vesti

Obrt na semaforu najavio je Filip Krstić sjajnim golom iz slobodnog udarca poslavši loptu taman toliko da preskoči živi zid Rada i bude nedostižna za golmana Nikolu Đurkovića. Na terenu su u tom trenutku bili majstori prekida poput Nemanje Milisavljevića i Predraga Pavlovića, ali je prednost u izvođenju dobio mladi vezista.

„Pre svega, cenim što imam saigrače sa takvim iskustvom uz sebe, igrače s bogatom igračkom karijerom, od kojih svakodnevno upijam savete i trudim se da napredujem. Što se prekida tiče, imaju poverenja u mene svi u timu, stalno ostajem posle treninga da ih vežbam, uživam u tome. Sve je do osećaja i mirne glave, koja je tu najbitnija stavka. Jeste moj udarac vratio rezultatsko poravnanje, ali mislim da je bilo samo pitanje vremena kada ćemo zatresti mrežu protivnika. Najvažnije je da smo uspeli da okrenemo stvari u našu korist, pokazali da smo zajedno kada je teško i izašli kao pobednici“, počinje priču za Mozzart Sport Filip Krstić, sin Dragiše Krstića, nekadašnjeg kapitena Napretka, koji je jedan od mnogobrojnih primera da je talenat nasledan.

Iako obojica rodom Prokupčani, zanimljivo, zajedno su gradili i grade karijeru u gradu pod Bagdalom...

Nije sve išlo glatko za Gumare. Savladao je Bogdan Mandić Alesku Jordanova i naterao Miljojka Gošića i Ivana Radivojevića da razdrmaju ekipu na poluvremenu. U drugom delu, iako je domaćin pre meča bio favorizovan, Trajal je potpuno nadvisio rivala i pogocima našeg sagovornika i Radosava Aleksića stigao do prvog brejka u sezoni.

„Svi nas potcenuju ove godine, ali mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu pokazati koliko možemo. Prvo poluvreme smo odigrali ispod naših standarda, ali smo u svlačionici vratili veru da možemo da okrenemo stvari u našu korist, što smo u drugom i pokazali, kada smo dominirali na terenu i stvorili dosta šansi za gol. Meč je bio pun naboja, možda ne toliko lep za oko, ali je tempo bio jak. Rad ima mladu i poletnu ekipu sa nekoliko iskusnijih igrača, teško će se uzimati bodovi na Banjici ove sezone, nama je uspelo da baš tamo odlično otvorimo ligu“.

S obzirom da je Trajal kompletirao redove, koji su mu dometi ove sezone?

Ostala je okosnica tima od prošle sezone, što je bitna stavka, a pojačili smo se kvalitetno na svim pozicijama, što će se tek pokazati, ne sumnjam u to. Verujem da ćemo napredovati iz dana u dan, i Bože zdravlja, uspeti da se plasiramo u plej of“.

Kakav je, prema tvom mišljenju, kvalitet Mozzart Bet Prve lige ove sezone i ko su favoriti za ulazak u najviši rang?

Ova sezona je možda najjača u poslednjih nekoliko godina. Dosta je izjednačena, ima mnogo kvalitetnih ekipa, svi su se dobro pojačali, tako da će biti jako zanimljivo. Među favoritima vidim timove koji su najviše uložili, poput Železničara, IMT-a, Metalca, ali nikad se u fudbalu ništa ne zna, tako da svi imamo neku šansu“, završava razgovor za naš portal Filip Krstić.



tagovi

FK TrajalTrajalFilip KrstićMozzartMozzart Bet Prva liga SrbijePrva liga Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara