Mladenović i Savić (© Star sport)
Mladenović i Savić (© Star sport)

Filip Mladenović: Neka i u nedelju Bugarska primi gol u nadoknadi

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.11.23. | 13:05

„Verujem da ćemo sve rešiti ranije“, kaže levi bek naše selekcije

Valjda nećemo morati da čekamo nadoknadu. Tako smo u Razgradu izbegli poraz, pogotkom Darka Lazovića, bilo je još situacija kad je Bugarska poklekla posle 90. minuta, kao kad je Stevan Jovetić pogodio za trijumf Crne Gore u Podgorici ili Mađarska u četvrtak veče za plasman na EURO. Olakšavajuća okolnost po Srbiju je da ne mora da juri tri boda, jer bi joj jedan završio posao i omogućio da vidimo završni turnir prvi pu posle onog u Holandiji i Belgiji 2000.

Dakle, na sedam dosadašnjih kvalifikacionih utakmica Bugarska je triput primila gol u nadoknadi.

Izabrane vesti

I to su bili neverovatni golovi. Protiv Mađara autogol. Ne znam šta da kažem, neka bude tako i u nedelju, ali verujem da ćemo sve rešiti ranije, jer sam siguran u nas i u stručni štab. Idemo ka tome da ostvarimo rezultat koji nacija čeka svih ovih godina. Nadam se da će biti sve kako želimo i mi i narod koji voli fudbal i navija za reprezentaciju“, optimista je Filip Mladenović tokom razgovora za sajt FSS.

Iz Grupe G Mađarska je već otišla u Nemačku, za preostalu ulaznicu bore se Srbija i Crna Gora. Orlovi imaju dva boda više i bolji međusobni učinak u duelu sa „bivšom braćom“, što znači da im je dosta i bod, posle mečeva igranih u četvrtak kad je selekcija Marka Rosija odigrala 2:2 u Sofiji, a Sokolovi savladali Litvaniju 2:0.

Rezultati iz Podgorice i Sofije ništa ne menjaju, sve je na nama. To smo i očekivali na ovih kvalifikacija, da kreiramo sudbinu. Znamo šta nam je činiti i nadamo se najboljem epilogu. Crna Gora je zaista dobro odigrala, dobro je ušla u meč, kasnije rutinski dobila. Postigla je golove na vreme. Nama ostaje meč sa Bugarskom, moramo da damo sve od sebe, znamo šta želimo i koliko možemo. Stalno smo pričali kako nema lakih utakmica, ni lakih protivnika, svi igraju. Jedva čekamo nedelju da ostvarimo što naš fudbal čeka četvrt veka. Ova generacija zaslužuje plasman na Evropsko prvenstvo“.

Meč je na programu u nedelju od 15 sati u Leskovcu, gde će na novom stadionu biti dosta mališana na tribinama.

Velika je to stvar za navijače u unutrašnjosti, biće prijatno da u lepoj atmosferi ostvarimo rezultat koji bi nam omogućio da se svi zajedno radujemo“ zaključio je levi bek Panatinaikosa i reprezentacije Srbije, Filip Mladenović.

Ambijent na jugu Srbije hrabri i Stevana Stojanovića, direktora FSS, jer su ulaznice koje su bile u prodaji (mimo kazne UEFA) rasprodate.

Dobra vest je da će jedna tribina biti sa navijačima, starijim, a deca su već pokazala koliko nam znače njihovi dlanovi i glasovi. Biće dobra atmosfera, Srbija prvi put igra u Leskovcu i to će biti praznik za čitav region“, dodao je Stojanović.



tagovi

fudbalska reprezentacija Srbijekvalifikacije za EPKvalifikacije za Euro 2024Filip MladenovićOrlovi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara