Andrea Trinkijeri: U svakom takmičenju bili smo prvi! Kraj priče

Vreme čitanja: 3min | čet. 19.03.20. | 21:27

Partizanov trener o danima kad najmanje misli na sport

Italija je zavijena u crno. Tačno 427 lica preminulo je samo u četvrtak, ukupan broj smrtnih slučajeva popeo se na 3.405 čime su na Apeninima pretekli Kineze.

Ka otadbžinu iz Beograda gleda i jedan Italijan. Gleda i vrti glavom.
„Jako je teško. Ne lažem. Velika je kriza. Panika. Zasad su moji zdravo, zaključani u stan. Trenutak je da budemo pametni“, drhti glas Andrei Trinkijeriju u razgovoru za televiziju Arena sport.

Izabrane vesti

AUSTRALIJA 1, PETAK 07.30: (6,25) Mariners (4,20) Melburn Siti (1,47)

Trener Partizana posebno je zabrinut za familiju u Milanu. A kao filantrop i za kompletno čovečanstvo.
Nije svet bio spreman za ovakvu situaciju. Potrebno je da budemo pametni i strpljivi, da čekamo da ovo prođe. A proći će. Ne za sve, ali za veliki broj. Posle toga počećemo iznova sve“.

Do te renesanse će, nažalost, proći mnogo vremena. Dok se to ne desi, sve stoji. Razume se, i sport. Nameće se pitanje: postoji li u ovom trenutku Partizan kao ekipa, jer je prvi tim raspušten posle uvođenja vanrednog stanja u Srbiji?
Postoje ljudske relacije. Emotivne. Sport je deo života i društva, ali trenutno nije prioritet, nego zdravlje. Mora tako“.

Dok prati vesti i pandemiji i održava kontat sa najbližima u Milanu, Trikijeri gleda kako da sve što je uradio na klupi crno-belih od početka sezone ne propadne zbog više sile. Dva trofeja su već završila u Humskoj, još dva – daleko vrednija – su na talonu. Ako se uopšte bude igralo.
U svakom takmičenju od početka sezone Partizan je bio prvi. Superkup ABA lige je osvoijo. U ABA ligi, do čijeg kraja je ostalo jedno kolo, naš status se ne bi promenio, jer smo lideri. U Evrokupu imamo najbolji učinak. Borili smo se zubima i noktima za prednost domaćeg terena. A osvojili smo Kup Radivoja Koraća. Kraj priče“.

Otkrio je harizmatični stručnjak kako je izgledao njegov poslednji trening sa crno-belima pre neplaniranog odmora.
„Rekao sam momcima da moramo da iskoristimo pauzu na najpametniji način, da budemo oprezni, da se čuvamo, ne izlazimo. Tad je bila još nekakva priča o košarci, u smislu individualnog rada i korišćenja vremena na najpametniji način“.

Voleo bi da uskoro vidi crno-bele na terenu, ali ni sam se ne usuđuje da kaže kad će to biti.
Nemam pojma. Prestao sam da o tome mislim, jer niko ne zna šta će biti. Ako se vratimo na teren to neće biti produžetak sezone nego novi početak. Ako to ima smisla... Biće teško vratiti ekipu u formu.Nama je trebalo do januara da uđemo u pik, to znači pet meseci rada. Kažu „tako je svima“, ali ne baš, jer ekipe u Rusiji i Turskoj normalno treniraju. Pričamo o bezbednosti. Da li ćemo biti u stanju da stavimo tela igrača u bezbednu situaciju. Drugo, kad se igra za trofej drugačije je nego kad se igra u septembru. Na početku sezone svi se više paze, na istom su nivou, ali kad se igra za trofej, lopta te vuče“.

U danima kad bi trebalo slušati lekare, Andrea Trinkijeri se kloni velikih reči. Mesto ustupa stručnjacima.
Mi smo u sportu, ne spašavamo živote. Samo slušajte one koji znaju. Neki put igračima smeta disciplina. Doduše, samo onima koji nemaju disciplinu, jer je disciplina način da zajedno živimo bezbedno. Slušajte one koji znaju“, dodao je trener Partizana.

(FOTO: Star sport)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara