Filip Stanković (AFP)
Filip Stanković (AFP)

Filip Stanković raste u ozbiljnog golmana, mogao bi u Primeru

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.06.23. | 16:43

Ili da ostane rezerva Onani

I dalje u senci slavnog oca Dejana, mladi golman Filip Stanković se krupnim koracima probija u karijeri i pravo svoje ime u evropskom fudbalu.

Momak rođen pre 21 godinu u Rimu je prošao sve mlađe kategorije Intera, bio priključen i prvom timu, a sjajan potez je doneo pre dve godine odlukom da ode na pozajmicu u holandski Volendam. Iako tada tinejdžer, odmah se ustalio na golu holandskog prvoligaša, branio na 29 mečeva u prvoj sezoni, a onda 35 u drugoj.

Izabrane vesti

Volendam je skroman tim koji se uglavnom oslanja na mlađe igrače i svake sezone je cilj opstanak. U minuloj sezoni je taj cilj izboren dobrim delom zaslugama Stankovića koji je na kraju proglašen za igrača sezone. U Volendamu je za dve godine prešao put od dečaka do muškarca i sada je vreme za iskorak u karijeri.

Sa Interom je pod ugovorom još godinu dana i u Milanu će se narednih nedelja rešavati njegova dalja sudbina. Dobre odbrane u Holandiji nisu prošle neopaženo pa se na proleće spekulisalo da će ostati u prvom timu Intera kao drugi golman i rezerva Andreu Onani, s obzirom da veterani Handanović i Kordaz ovog leta napuštaju Inter po isteku ugovora.

Međutim, Stankovićeva budućnost bi mogla da bude u Španiji. Lokalni novinari iz Viga javljaju da je mladi Srbin jedan od trojice kandidata za gol Selte.

Klub iz Viga traži golmana pošto je prvi čuvar mreže Agustrin Markezin pre četiri meseca pokidao Ahilovu tetivu i neće ga biti na terenu do jeseni. Njega je u toku sezone na golu zamenio Ivan Viljar ali u Selti ga ne vide kao konačno rešenje. Kao ni Rubena Blanka koji se vraća sa pozajmice iz Marselja.

Portugalac Luis Kampoš je letos postavljen na funkciju savetnika za transfer politiku u Selti, mada je njegova uloga mnogo više od savetodavne. Sportski direktor Pari Sen Žermena je poznat po sjajnom skautingu i afinitetima prema maldim igračima, pa je takvu strategiju zauzela i Selta. Među prvim zadacima ovog leta će biti dovođenje golman, a Kampoš je povukao tri imena.

Pored Stankovića, to su golman mlade reprezentacije Hrvatske i PAOK-a Dominik Kotarski i Karol Njemsički iz poljske Krakovije.


tagovi

Filip StankovićLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara