Filip Đuričić bi mogao u London

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.03.21. | 21:39

Premijerligaš snimao srpskog reprezentativca

Obišao je Filip Đuričić mnoge klubove, gradove i zemlje Evrope dok se nije skrasio u Sasuolu i zaigrao fudbal života. Već drugu sezone srpski ofanzivac blista pod palicom Roberta de Zerbija u zeleno-crnom dresu, postao je standardni reprezentativac Srbije i skrenuo pažnju na sebe.

Čak i u Engleskoj.

Izabrane vesti

Ostrvski i italijanski mediji pišu da je Kristal Palas bacio oko na Đuričića. Palasovi ljudi su prethodnih nedelja skautirali pojačanja u Italiji i dvojica igrača su im privukli pažnju: Đuričić i Sampdorijino levo krilo Mikel Damsgard (20).

Đuričićev ugovor u Sasuolu ističe za godinu i po dana što znači da je vreme da ga produži ili da ga Sasuolo proda narednog leta kako ne bi ostao i bez centa obeštećenja godinu dana kasnije. Za sada nema nikakvih novosti oko novog ugovora u Sasuolu pa Kristal Palas ima jako dobre šanse da dovede srpskog reprezentativca. Đuričiću bi to bio povratak u englesku Premijer ligu gde je 2015. proveo šest meseci u Sautemptonu kao pozajmljen igrač Benfike.

Karijeru je počeo u Radničkom iz Obrenovca, potom bio u mlađim kategorijama Crvene zvezde i Olimpijakosa, da bi u seniorskom fudbalu zasijao u holandskom Herenvenu. Sledeća stanica je bila Benfika gde nije dobio pravu šansu, pa se selio na pozajmice u Majnc, Sautempton, Anderleht i Sampdoriju koja ga je otkupila. Klub iz Đenove ga je dalje pozajmljivao Beneventu i 2018. ga pustio bez obeštećenja u Sasuolo gde je fudbalski procvetao kod De Zerbija. U Sasuolu je na 79 mečeva dao 12 golova i pribeležio devet asistencija.


tagovi

Filip Đuričićletnji prelazni rok 2021

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara