©Star Sport
©Star Sport

Filip Đuričić: Lučić i Cvetković su igrači za Seriju A, ako Samardžić potpiše za Staru damu navijam za Juventus!

Vreme čitanja: 3min | pet. 03.11.23. | 12:40

"Onima koji me pitaju uvek preporučujem da iskuse Seriju A, jer je to savršeno prvenstvo za nas Srbe", kaže reprezentativac Srbije

Srpski reprezentativac Filip Đuričić u intervjuu za italijanski Tutosport dotakao se zanimljivih tema vezanih za srpske fudbalere u Seriji A, kao i one koji bi u budućnosti mogli da zaigraju na Apeninima.

U poslednjih nekoliko meseci u prvom planu bio je Lazar Samardžić, koji se povezivao sa najvećim klubovima italijanskog fudbala, za kojeg Đuričić prvotimac Panatinaikosa smatra da bi predstavljao savršeno pojačanje za Juventus.

Izabrane vesti

Bivši igrač Sampdorije i Sasuola kaže da postoji posebna veza između spskih ljubitelja fudbala i Stare torinske dame.

"Juve je za nas Srbe uvek bio poseban. Još od vremena Jugovića i Кovačevića u našoj zemlji bacili smo oko na Staru damu. Sada je sa Vlahovićem i Кostićem postao naš omiljeni italijanski tim. Ako u januaru bude došao i Samardžić, postaću i ja navijač Juventusa...", rekao je Đuručić za Tutosport.

Srpski vezista je dominantan u dresu Udinezea i deluje potpuno zrelo za veliki iskorak u karijeri.

"Laki je zaista sjajan igrač. Znam da želi i zaslužuje da ode u veliki tim. Za mene je spreman: ima neverovatan talenat. Samardžić ima neku vrstu "iks faktora" u sebi. Кada je na terenu izgleda kao da je 30 sekundi ispred svih: vidi asistenciju i dodavanje tamo gde ostali ne mogu ni da zamisle... Rođen je kao ofanzivni vezni, ali malo ko sada igra sa igračem iza leđa napadača. U Italiji je naučio da igra na poziciji veznog, tako da ne bi imao problema da se prilagodi Juventusovoj formaciji. Sa Samardžićem bi Juve postao još veći kandidat za "skudeto". Među toliko sjajnih igrača može da bude još bolji. Lakše je igrati za Juventus nego za Udineze"

.Borba za "skudeto" bi mogla da bude prilično interesantna.

"Napoli je mnogo oslabljen i neće ponoviti prošlu sezonu. Vidim tri ekipe sposobne da osvoje titulu: Inter, Milan i Juve. Jedan od njih me je posebno iznenadio... Juventus. Oni rade mnogo bolje nego što sam očekivao. Bjankoneri imaju jak karakter, čvrsti su na začelju i rastu u igri. Odigrali su dobar meč protiv Verone. Štaviše, dosta su fokusirani na mlade igrače. Imaju glad i takmičarsku odlučnost, što se može videti i u uspehu protiv Milana. Oni su na pravom putu da ponovo osvajaju"

Dušan Vlahović ulaže mnogo truda da bi bio na nivou koji se od njega očekuje u Torinu. Sada ga očekuje emotivno gostovanje Fjorentini na Artemio Frankiju (nedelja, 20.45).

"Meč sa Fjorentinom je to poseban za Dušana. Ako je dobro, za njega ne postoji pravi čuvar. Za mene je on najbolji napadač u Seriji A, zajedno sa Lautarom Martinezom. Vlahović ima sve: fizičku snagu, osećaj za gol, moć kada šutira na gol. Juve je napravio pravi izbor tokom leta kada se fokusirao na njega. On pravi razliku i može mnogo toga da postigne ove godine, siguran sam u to".

Filip Kostić u svakom timu ostavlja poslednju kap znoja na terenu.

"Znamo se od malih nogu. Igramo jedan pored drugog 15 godina. Zajedno smo prošli kroz sve mlađe selekcije. Serija A se razlikuje od Bundeslige, ali ide mu dobro. Filip uvek stavlja tim na prvo mesto. Pouzdan je i efikasan igrač, pomaže mnogo i u defanzivi. Кostić je jedan od onih igrača na koje znaš da uvek možeš da računaš i nikada vas neće razočarati"

Đuričić se na kraju osvrnuo na talentovane srpske igrače, za koje smatra da bi u budućnosti mogli da zaigraju na Apeninima.

"Onima koji me pitaju uvek preporučujem da iskuse Seriju A, jer je to savršeno prvenstvo za nas Srbe. Mnogo volim Lučića iz Crvene zvezde i Cvetkovića, koji igra za Čukarički. Radi se o igraču rođenog 2007. godine, ali uskoro ćete čuti o njemu...", zaključio je Đuričić.


tagovi

Filip ĐuričićVladimir LučićMihajlo Cvetković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara