Foto: MN Press
Foto: MN Press

Filipo Falko na meti još jednog italijanskog drugoligaša

Vreme čitanja: 2min | čet. 30.12.21. | 16:13

Krotone, kojeg očekuje borba za opstanak u Seriji B naciljao krilo Crvene zvezde

U samo dve sezone Krotone bi mogao da doživi dva ispadanja. Prethodne je eliminisan iz Serije A, a kako je otvorio aktuelnu smeši mu se i selidba u treći rang. Klubu iz Kalabrije hitno su potrebna pojačanja i moraće da deluje na zimskoj pijaci kako bi pokušao da upumpavanjem sveže krvi izbegne ispadanje. Fokus je na jačanju ofanzivnog dela, a jedno od potencijalnih pojačanja mogao bi da bude – Filipo Falko.

Tako su, makar, zamislili u Kalabriji. Naime, Gazeta delo Sport piše da je krilni fudbaler Crvene zvezde jedna od želja sportskog sektora Krotonea u predstojećem prelaznom roku. Milanski list, doduše, ne navodi po kojoj bi formuli popularni Mesi iz Salenta stigao na jug Italije, ali piše da će drugoligaš pokušati uprkos tome što operacija neće biti laka.

Izabrane vesti

Podsetimo, Falko je u redove srpskog šampiona stigao u januaru ove godine, ali je malo koju priliku iskoristio da opravda poverenje, a na osnovu nedavnih reči trenera Crvene zvezde, Dejana Stankovića, da bi “nekada trebalo stegnuti zube” da se naslutiti da je 29-godišnji Italijan potrošio sve kredite na stadionu Rajko Mitić.

Što se Krotonea tiče, u januaru se očekuje ogromna čistka. Tamošnji mediji najavljuju da bi klub mogla da napuste sedmorica igrača, ali i da se isto toliko pojačanja očekuje. Na poziciji desnog krila se pored Falka u vezu sa Krotoneom dovodi i Brešin Nikolas Špalek.

Ovo nije prvi put da se na Apeninima piše o Falkovom povratku u domovinu. U oktobru se spekulisalo da su za 29-godišnjaka zainteresovani Peruđa i Ređina, njegovi nekadašnji klubovi.

Krotone se trenutno nalazi na 18. poziciji u Seriji B, pet bodova daleko od zone plej-auta, odnosno devet daleko od bezbedne zone, a pre nedelju i po dana upisao je tek drugu pobedu u prvenstvu.



tagovi

Filipo Falko

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara