Foto: Reuters
Foto: Reuters

Finansijska kriza spas za Kontea: Inter primoran da trpi trenera

Vreme čitanja: 2min | pet. 27.11.20. | 09:59

Odluka o sudbini italijanskog stručnjaka biće doneta tokom zime

Porazom od Reala (0:2) u sredu Inter je ostao zakucan za dno Grupe B Lige šampiona i sa samo dva osvojena boda izgubio je i teoretske šanse da se plasira u narednu fazu elitnog takmičenja.

Anemično izdanje na stadionu Đuzepe Meaca, nadovezalo se na skromne igre Nerazura u Seriji A pa su glasine o rastanku Intera i Antonija Kontea sve učestalije.

Izabrane vesti

Dok rukovodstvo italijanskog giganta na čelu sa predsednikom Stivenom Žangom i direktorom Đuzepeom Marotom ističe da ima poverenje u Kontea, u javnosti se sve češće govori o rastanku i priziva trenutno slobodni Masimilijano Alegri.

Na strani nekadašnjeg veznog igrača Juventusa je činjenica da je Inter uzdrman finansijskom krizom. Prema pisanjima italijanske Republike, klub je tokom prethodne sezone ostvario gubitak od 100.000.000 evra, a od igrača je zatraženo da plate za jul i avgust budu isplaćene tek u februaru. Nezavidna situacija značajno utiče i na status šefa stručnog štaba, s obzirom na to da se milanskom klubu nikako ne isplati da, posle Lučana Spaletija, na platnom spisku ostavi još jednog otpisanog trenera, posebno jer ima ugovor do juna 2022. godine i njime predviđenu platu od 12 miliona evra po sezoni.

Konačni test za saradnju Kontea i Intera biće zimska pauza i kurs koji će u januaru izabrati čelnici kluba. Ukoliko Inter pristane na prodaju Eriksena biće to potvrda da Nerazuri zaista imaju dugoročne planove sa 51-godišnjim šefom struke.

Naravno, preduslov da Konte preživi decembar je da, održi korak u šampionskoj trci u kojoj već ima pet bodova zaostatka, ali i da popravi utisak na međunarodnoj sceni gde se sa Šahtjorom bori za mesto u šesnaestini finala Lige Evrope.

Milanski tim je šampionat otvorio sa dve goleade i dva slavlja, protiv Fjorentine (4:3) i Beneventa (5:2), međutim, već na sledećem koraku počeo je da prosipa bodove. Bod na gostovanju Laciju (1:1) bio je uvertira za šamar u Dela Madonina derbiju protiv Milana (1:2) koji se odrazio i na međunarodnu scenu gde je Inter osvojio tek po bod protiv Borusije Mehengladbah i Šahtjora.

Malo šta je Nerazurima polazilo od ruke i u prethodnih mesec dana, ali je pobeda protiv Torina (4:2) vratila tračak nade pred gostovanje Reala. Upravo zato, rutinska pobeda Madriđana bila je još bolnija za osvajača 18 trofeja šampiona Italije.

Novi veoma neugodan test Kontea očekuje već u subotu od 15 časova kad Inter gostuje drugoplasiranom Sasuolu u okviru 9. kola Serije A.



tagovi

Antonio Konte

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara