©Reuters
©Reuters

Fincima se osladila prvenstva Evrope, pobedom protiv Slovenije preuzeli čelo grupe

Vreme čitanja: 2min | pet. 16.06.23. | 20:02

Puki sa dve asistencije skicirao slavlje domaćina (2:0)

Reprezentacija Finske 2020. godine okusila je čari Evropskog prvenstva, a sudeći po izdanjima u aktuelnim kvalifikacijama odlučni su u nameri da stignu do vize i za predstojeću kontinentalnu smotru što su potvrdili večerašnjom pobedom nad Slovenijom (2:0).

Posle uvodnog poraza od Danske (1:3), Finci su utisak u martu popravili savladavši Severnu Irsku (1:0), dok su večerašnjim slavljem nastavili da nižu pobede. Posebno raspoložen bio je Temu Puki, asistent kod oba gola i arhitekta trijumfa kojim je Finska preuzela čelo tabele uz isti učinak kao i večerašnji rival.

Izabrane vesti

Ofanzivac Noriča u 13. minutu je uputio centaršut sa desnog krila, a lakši deo posla ostao je Pohjanpalou koji je sa pet metara iskoristio lošu reakciju golmana Vida Beleca.

Minimalna prednost domaćina ostala je na snazi do 64. minuta kada su Finci iskoristili ofanzivu rivala i iz brze tranzicije udvostručili prednost. Puki je ponovo imao ulogu kreatora, poveo je kontru i po ulasku u kazneni prostor odložio loptu za Antmana koji je iskosa sa desnog boka pogotkom otklonio sve dileme po pitanju pobednika.

Velerašnjim porazom, Slovenija je prekinula niz slavlja režiran u martu trijumfima nad Kazahstanom (2:1) i San Marinom (2:0), a na željeni kolosek će pokušati da se vrati protiv Danske na domaćem terenu u susretu koji je zakzazan za ponedeljak.

GRUPA H

Finska - Slovenija 2:0 (1:0)

/Pohjanpalo 13, Antman 64/

Danska - Severna Irska 1:0 (0:0)

/Vind 47/

San Marino - Kazahstan 0:3 (0:1)

/Vorogovski 37, Tagibergen 64p, Zajnutdinov 90+5/



tagovi

reprezentacija FinskeFudbalska reprezentacija SlovenijeFinskaSlovenijakvalifikacije za Evropsko prvenstvo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara