Fudbaleri Dinama (Reuters)
Fudbaleri Dinama (Reuters)

Finiš pijace u Hrvatskoj: Dinamo za mladog Hrvata dao 2.000.000 evra, Hajduk za Portugalca 1.500.000

Vreme čitanja: 3min | uto. 14.02.23. | 17:40

Aleksandar Stanojević dobio pojačanje iz Maksimira

U Hrvatskoj se sutra završava prelazni rok, a klubovi su prilično aktivno u finišu zimske pijace. Pojačavaju se i najveći - Dinamo i Hajduk.

Kako saznaje Germanijak, Dinamo iz Zagreba je dogovorio transfer Maura Perkovića, prvotimca tamošnjeg prvoligaša Istre. Za 20-godišnjeg štopera, člana mlade reprezentacije, Modri će klubu iz Pule platiti oko 2.000.000 evra na ime obeštećenja. Snimao ga je Dinamo i ranije ali je imao druge želje poput Cirihovog štopera Bećira Omeragića. Do tog transfera nije došlo, a kada je Šahtjor iz Donjecka bacio oko na Perkovića, Dinamo je brzo reagovao kako ne bi izgubio domaćeg talenta.

Izabrane vesti

Ostali su da se dogovore još neki detalji ali nema neizvesnosti da li će transfer biti realizovan do sutra kada se spušta zavesa na prelazni rok u Hrvatskoj. Perković je (sa sada) prvo i jedino pojačanje Dinama u zimskom prelaznom roku. Moguće je da dođe i pojačanje u napadu pošto je Dinamo hteo Bernarda Tekpetija iz Ludgoreca ali bugarski klub nije hteo da spusti cenu ispod 5.000.000 evra. Alternativa je Matija Frigan (20) za kojeg Rijeka takođe traži oko 5.000.000 evra ali bi cena mogla da se spusti ubacivanjem nekih od igrača koji su trenutno na pozajmicama iz Dinama u Rijeki. Moguće je Dinamo do sutra ugrabi još jednog talenta hrvatskog fudbala.

Što se odlazaka tiče, bilo ih je znatno više. Dinamo je od prodaja Oršića u Sautemtpon i Lauritsena u Brendbi inkasirao 8.250.000 evra bez bonusa. Podsetimo, cela Mozzart Bet Superliga je od prodaja igrača u zimskom prelaznom roku prihodovala ukupno 880.000 evra, dok je za dolaske izdvojeno samo 110.000 evra koliko je Crvena zvezda platila pozajmicu Aleksa Viga iz River Plejta.

Dinamov širok igrački kadar je rasterećen pozjamicama nekih rezervnih igrača, pa su tako Emir Dilaver i Antonio Marin otišli u Rijeku, Danijel Štefulj u Celje, a azerbejdžanski napadač Mahir Emreli se danas preselio na pozajmicu u Konju kod Aleksandra Stanojevića.

Pojačao se i najveći rival zagrebačkog kluba. Hajduk je ove zime doveo četiri pojačanja. Klub iz Splita je ranije potpisao rezervnog golmana Ivana Lučića na pozajmicu iz Istre i marokanskog vezistu Jasina Benraua iz francuskog drugoligaša Nima. Oba su stigli kao slobodni igrači. A u finišu prelaznog roka, Hajduk je doveo još dvojicu igrača. Iz belgijskog Lomela je na pozajmicu stigao malo poznati američki napadač Agustin Anelo, dok je kao kapitalac došao Fransisko Reis Fererira „Fero“, portugalski štoper iz Benfike koji je prvi deo sezone proveo na pozajmicu u Viteseu.

Fero je i prošle sezone nosio dres Hajduka kao pozajmljen igrač Benfike pošto su ga Splićani ukrali ispred nosa Osijeku. Ali na kraju nije želeo da produži mandat na Poljudu. Sada se izgleda pokajao i rešio da otvori novu stranicu u dresu Bilih. Prema pisanju uglednog Rekorda, Hajduk će za transfera Fera platiti Benfiki 1.500.000 evra što nije loš posao portugalskog kluba za štopera koji je bio višak i imao je još godinu i po dana ugovora.

Hajduk je ove zime od prodaja inaskirao preko 10.000.000 evra, a najveću zaradu su doneli maldi igrači iz njegove škole poput Stipea Biuka (Los Anđeles, 6.500.000), Marina Ljubičića (LASK, 2.900.000) i Davida Čoline (Augzburg, 650.000 evra).

interesantno je da Osijek nije doveo nijedno pojačanje a da je od prodaja Belja (Augzburg), Ivušića (Pafos), Klajnheslera (Panataniakos) i Lončara (Pogon), inkasirao 6.000.000 evra. Rijeka i ostali prvoligaši su se bavili pozajmicama i besplatnim igračima pa nije bilo ni kupovina ni prodaja.  


tagovi

Dinamo ZagrebHajduk SplitZimski prelazni rok 2023

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara