Uroš Račić (Reuters)
Uroš Račić (Reuters)

Fiorentina hoće još jednog Srbina – Uroša Račića!

Vreme čitanja: 1min | pon. 27.12.21. | 14:41

Viola nudi pozajmicu

Srpska kolonija u Firenci bi mogla da dobije još jednog člana. Španski mediji javljaju da se Fiorentina javila Valensiji sa idejom da pozajmi Uroša Račića do kraja sezone.

Srpski vezista je ove sezone u nešto drugačijoj situaciji u Valensiji nego lane. Minutaža mu je redukovana dolaskom novog trenera Havijera Bordalasa i retko je bio u startnoj postavi za razliku od prošle sezone kada je u većini utakmica bio nezamenjiv u prvih 11 Slepih miševa.

Izabrane vesti

Račić je letos zbog povrede propustio dobar deo priprema i izgubio mesto u startnoj postavi. Trener Bordalas se u formaciji sa dvojicom zadnjih veznih uglavnom oslanja na tandem Danijel VasUgo Giljamon, a u poslednje vreme sve veću šansu dobija i mladi Francuz Koba Kondredi.

Fiorentina u toj Račićevoj situaciji vidi šansu i zato je već igrača obavestila o želji da ga pozajmi. Nikakav odgovor nije stigao ali španski mediji prenose da Valensija trenutno nije zagrejana da se odrekne Srbina. Trener Bordalas je vrlo oprezan i ne želi da gubi igrače iz rotacije u situaciji kada su slučajevi koronavirusa sve češći u španskim timpovima.

Tek u slučaju da se Valensija pojača nekim veznim fudbalerom u januarskom prelaznom roku, moglo bi da stigne zeleno svetlo sa Mestalje za odlazak Račića u Firencu gde već igraju njegovi zemljaci Milenković, Vlahović, Nastasić i Terzić.


tagovi

Uroš RačićZimski prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara