Twitter: @LUFC
Twitter: @LUFC

Firpo zvanično u Lidsu, Barselona dobila 15.000.000 evra i 20 odsto

Vreme čitanja: 1min | uto. 06.07.21. | 13:55

Mali korak Katalonaca ka uspostavljanju nivelacije u klupskom budžetu

Nije dovoljno da bi se funkcionisalo na tržištu i omogućio ostanak Lionela Mesija, kao i registrovala pojačanja kao što su Memfis Depaj, Serhio Aguero i Emerson Rojal, ali jeste mali korak ka tom cilju. Barselona je zvanično prodala Žuniora Firpa Lidsu, a od transfera nekadašnjeg levog beka Lidsa inkasiraće 15.000.000 evra obeštećenja, plus 20 odsto od naredne prodaje.

Firpo je već predstavljen kao novo pojačanje na Eland Roudu, gde će dobi četvorogodišnji ugovor. Barselona ga je 2019. godine platila 18.000.000 evra, a razliku između dva transfera nadomestila pomenutim procentom. Firpo nije uspeo da se izbori sa konkurencijom na Nou Kampu, ostao je u senci Đordija Albe, pa je Ronald Kuman dao dozvolu za njegov odlazak.

Izabrane vesti

Za Firpa su poslednjih nedelja interesovanje pokazala oba milanska kluba. Rosoneri su bili zainteresovani za pozajmicu sa otkupom na kraju sezone, ali je Lids bio konkretniji, poslao je konkretnu ponudu i ona je prihvaćena na Nou Kampu.

Još ranije je poznato da je Barseloni za ukupan bilans stanja u budetu neophodno da oslobodi 200.000.000 evra za plate igrača, tako da Firpov odlazak neće ništa rešiti, ali će predstavljati značajan korak. Pravu "zlatnu koku" ovog leta bi trebalo da predstavlja Antoan Grizman, koji nije oduševio u Barseloni i mogao bi da bude ključni korak ka rešenju problema.


tagovi

Žunior Firpo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara