Fjorentina potvrdila: Brazilac uzeo Vlahovićevu „devetku“!

Vreme čitanja: 2min | sub. 29.01.22. | 11:53

Najskuplji igrač u istoriji švajcarskog fudbala je zamena za srpskog napadača

Dušan Vlahović je juče razdužio dres sa brojem devet u Fjroentini, a danas ga je zadužio Artur Kabral.

Fjorentina je i zvanično potvrdila transfer brazilskog napadača iz Bazela. Italijani su Švajcarcima platili 15.000.000 evra fiksno za obeštećenje uz opciju da plate još 1.000.000 evra na ime bonusa. Brazilac je potpisao ugovor na četiri i po godine vredan 1.700.000 evra po sezoni.

Izabrane vesti

Kabral ima 23 godine i u evropski fudbal je došao pre dve i po godine prilično tiho i bez pompe. Tada ga je Bazel pozajmio od Palmeirasa uz opciju kupovine za 4.500.000 evra i 30 procenata od naredne prodaje. Kabral je u prvoj sezoni dao 18 golova na 39 utakmica i Bazel je rešio da ga otkupi. Ponudio je Palmeirasu više para, ali da Brazilci odustanu od procenata. Oni su prihvatili ponudu od 6.000.000 evra, otpisali procente i Kabral je tako postao najskuplja kupovina u istoriji švajcarskog fudbala. A onda je eksplodirao u dresu Bazela. Prošle sezone je dao 20 golova na 36 mečeva, a ove čak 27 na 31 utakmici.

O njemu se pre nekoliko meseci čak pričalo i kao o potencijalnom pojačanju Barselone jer je ušao u uži krug kandidata za poziciju centarfora. Cena je počela da mu raste, sve više klubova se interesovala i Fjorentina je skpresno završila posao.

Brazilac je juče stigao u Firencu, prošao lekarske preglede i danas je zvanično potvrđen kao pojačanje. Imaće težak zadatak da nadoknadi golove Dušana Vlahovića, ali u Fjorentini veruju da će uz pomoć još novajlija poput Žonatana Ikonea i Kšištofa Pjonteka uspeti da neutrališe odlazak Srbina.


tagovi

Zimski prelazni rok 2022Artur KabralBazel

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara