FLA-FLU za zagrevanje

Vreme čitanja: 2min | sre. 29.01.20. | 10:46

U prvenstvu Karioka posle tri odigrana kola Flamengo ima dve pobede i remi i vodeći je u svojoj grupi, dok Fluminense ima sve tri pobede i takođe stoji na čelu tabele

Fudbalska pauza u Brazilu je kratko trajala. Ipak su tamo vremenski uslovi sada idealni za fudbal. Po običaju, uvodni deo sezone pripada regionalnim šampionatima, pa će sredinu ove nedelje obeležiti derbi Karioka prvenstva u kojem će se sudariti ljuti rivali Flamengo i Fluminense. Čuveni Fla – Flu derbi.

U prvenstvu Karioka posle tri odigrana kola Flamengo ima dve pobede i remi i vodeći je u svojoj grupi, dok Fluminense ima sve tri pobede i takođe stoji na čelu tabele.

Izabrane vesti

Treba ipak razumeti da pogotovo na početku ovog takmičenja najveći klubovi igraju sa, uglavnom, kombinovanim sastavima, daju šansu mlađim igračima i rezervistima da se probiju. To ove godine naročito važi za Flamengo, koji nije imao ni čestite pripreme između dve sezone. Tako je prvak Brazila 21. decembra igrao protiv Liverpula finale klupskog prvenstva sveta, a već 18. januara je igrao prvi meč u Karioka šampionatu protiv preslabog Makaea i nije pobedio (0:0).

Iz tog sastava koji je bio na terenu protiv Liverpula, nijedan igrač nije nastupio u tri dosadašnja kola Karioke. A gotovo sigurno neće ni protiv Fluminensea.

Kada je Flu u pitanju, tu je situacija, ipak, nešto drugačija. Na teren je izlazio kombinovani tim sa nekoliko prvotimaca (Markos Felipe, Lukas Klaro, Žilberto, Nene, Orinjo...), što govori da Trikolori šampionat Karioka doživljavaju kao priliku za uigravanje za Seriju A.

Upravo u tome je prednost Fluminensea pred ovu utakmicu, ući će uigraniji, sa jačim sastavom na raspolaganju, ali i sa motivom da sruši na startu sezone ljutog rivala i prvaka Brazila.

Flamengo je ujedno i prvak Karioka šampionata i najtrofejniji je sa 35 titula, naspram Fluminenzeove 31. titule.

BRAZIL 1, KARIOKA - 4. KOLO:

Sreda

Četvrtak

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara