Luis Suarez i Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)
Luis Suarez i Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)

Flamengo brani trofej: Gremio sa oporavljenim Suarezom napada velikana iz Rija

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 23:10

Kup Brazila: Tim iz Porto Alegrea pred svojim navijačima noćas (02.30) želi da napravi zalihu pred revanš na Marakani

Gremio i Flamengo su dva najuspešnija kluba u Kupu Brazila. Imaju po 16 polufinala, a u dvomeču će velikani iz Porto Alegrea i Rio de Žaneira da bore za veliko finale. Crveno-crni su bili pet puta pobednici ovog takmičenja i brane pehar iz prošle godine, dok su Trikolori bili šest puta najbolji u Kupu Brazila. Prvi meč plolufinala igra se noćas (02.30) na sigurno dupke punoj Gremio areni.

Oba tima su u vrhu Serije A. Botafogo je odmakao, ali i ovi giganti traže šansu za titulu u zemlji fudbala. Gremio je posle posrtanja i ispadanja iz elite, prošle sezone se ekspresno vratio u najbolje društvo i sada je prvi pratilac lidera u šampionatu. I bez pomoći Luisa Suareza, Gremio je na svom stadionu za vikend pobedio Atletiko Mineiro sa 1:0. Flamengo u Porto Alegre dolazi posle mršavog remija na Marakani sa Amerikom Mineirom (1:1).

Izabrane vesti

Horhe Sampaoli ne može da računa na Erika Pulgara koji se oporavlja od povrede, dok je u poslednjem trenutku ispao iz konkurencije David Luiz, nekadašnji as Čelsija, Pari Sen Žermena i Arsenala.

02.30: (2,45) Gremio (3,15) Flamengo (2,80)

Trener Gremija Renato Gaučo Portalupi imaće na raspolaganju Vilasantija koji se opravio od porede. Suarez se i dalje muči s povredom kolena, ali se očekuje da predvodi napad trostrukog šampiona Južne Amerike.

Osim dvojice povređenih igrača, Sampaoli ne može da računa na suspendovanog Žersona. Na sredini terena se očekuju Alan i Tijago Maja. Bruno Enrike se posle teške povrede oporavio od povrede i trebalo bi da bude u špicu zajedno sa prvom zvezdom tima, Gabrijelom Barbosom Gabigolom. Urugvajac Đorđijan de Araskaeta bi trebalo da bude dirigent na sredini terena, dok će po desnoj strani da preti Everton Ribeiro.

U šampionatu Brazila prošlog meseca Flamengo je razbio Gremio sa 3:0, a strelci su bili Everton, Pedro i Bruno Enrike. Na dve poslednje utakmice ovih giganata bilo je 3+. Pre dve godine su ovi timovi igrali u Kupu Brazila i tim iz Rija je bio ubedljiv, slaviio je oba puta, sa 2:0 na Marakani i 4:0 na Gremio areni.

KUP BRAZILA – POLUFINALE (PRVE UTAKMICE)

Sreda

Korintijans – Sao Paulo 2:1 (0:0)

/Renato Augusto 48, 81 – Lusijano 55/

Četvrtak

02.30: (2,45) Gremio (3,15) Flamengo (2,80)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKup BrazilaBrazilGremioFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara