©AFP
©AFP

Flamengo se zagrevao za finale Libertadoresa, Palmeiras pokazao mane Atletika

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.10.22. | 04:45

Finalisti prestižnog takmičenja pred međusobni duel ostavili različite utiske

Mislima već u finalu Kopa Libertadores Blamengo i Atletiko Paranense odradili su posao u okviru 34. kola Serije A, međtim borbu za prestižni trofek rivali će doekati uz značajno drugačije uvertire.

Sa jedne strane, Flamengo je protiv Santosa stigao do rutinske pobede (3:2), dok je Atletiko na svom terenu posle preokreta poražen od Palmeirasa (1:3).

Izabrane vesti

Mengao je gostujuću mrežu načeo duboko u sudijskoj nadoknadi prvog poluvremena posle sporne sudijske odluke. Iako je Giljerme Kamašo pao u šesnaestercu domaćina, arbitar se nije oglasio, a Flamengo je iz kontre koja je usledila stigao do vođstva preko Pedra.

U nastavku susreta strateg domaćeg tima pružio je šansu i igračima od kojih se očekuje da u subotu uveče preuzmu glavne uloge, te su minute upisali Leo Pereida, De Araskaeta i Gabriel Barbosa, međutim i pre nego što se protivnički trio zagrejao Santos je preko Aleksa stigao do izjednačenja.

Gol gostiju nije poremetio domaćna koji je rdugi put do vođstva stigao u 79. minutu preko Marinja, a većinu dilema otklonio je De Araskaeta pogotkom osam minuta kasnije.

U poslednjim trenucima nadoknade Santos je golom Karbahala ublažio poraz, međutim nije pokvario utisak koji je ostavio Flamengo pred finale Kopa Libertadoresa.

Atletiko Paranense, naredni rival tima sa Marakane, uoči finala ostavio je znatno skromniji utisak jer je na svom terenu poražen od Palmeirasa.

Lider Serije A od 30. minuta i pogotka Mateusa Felipea je bio u podređenom položaju, ali je sa dva gola Endrika u nastavku režirao preokret. Posao saigračima dodatno je otežao Tomas Kueljo koji je u 60. minutu zzaradio crveni karton, a tačku na susret pogotkom za 3:1 stavio je Gustavo Gomez.

SERIJA A - 34. KOLO

Sreda

Atletiko PR - Palmeiras 1:3 (1:0)

/Mateus Felipe 30 - Endrik 59, 70, Gustavo Gomez 76/

Flamengo - Santos 3:2 (1:0)

/Pedro 45+5, Marinjo 79, De Araskaeta 87 - Aleks 53, Karbahal 90+7/

Četvrtak

00.30: Botafogo - Bragantino

02.45: Korintijans - Fluminense

02.45: Gojas - Amerika MG

02.45: Internasional - Seara

Petak

00.00: Fortaleza - Koritiba

00.00: Sao Paulo - Atletiko GO

00.30: Atletiko MG - Žuventude

01.00: Kujaba - Avaj



tagovi

Brazil 1SantosAtletiko ParanensePalmeirasFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara