Gabrijel Barbosa (Foto: Reuters)
Gabrijel Barbosa (Foto: Reuters)

Flamengo zalečio rane i još se nada tituli, Žuventud poslao Sport Resife u Seriju B (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 01.12.21. | 02:47

Brazil, Serija A: Rubronegri savladali Searu u prvom meču posle izgubljene borbe za trofej Kopa Libertadores

Teško je poraz u finalu Kopa Libertadores od Palmeirasa pao igračima Flamenga. Ipak, uz sjajnu podršku sa tribina pronašli su novu snago odigrali odličan meč u okviru 35. kola Brazileiraa i sasvim zasluženo dobili Searu - 2:1.

Sa nova tri boda zadržali su teoretske šanse da dođu do treće vezane titule, ali vodećem Atletiko Mineiru je potreban samo bod da osigura prvo mesto. Kako stoje stvari, neće sastav iz Rija uspeti da dođe do trofeja ove godine.

Izabrane vesti

Seari je pobeda trebala za kako bi zadržala šanse za plasman u Kopa Libertadores, pa je tako posle devetog ovosezonskog poraza propustila priliku da uđe među prvih sedam (prvih pet idu direktno u elitno takmičenje).

Dominirali su Rubronegri od prvog minuta, bili su svesni da moraju da učine sve kako bi se iskupili navijačima za poraz od Palmeirasa u finalu najkvalitetnijeg takmičenja Južne Amerike. Nije ih usporio ni pogodak Džonatana sredinom drugog poluvremena - samo sedam minuta im je trebalo da vrate prednosti.

Poveli su domaći fudbaleri već u trećem minutu. Greška Searine odbrane, Dijego je ukrao loptu duboko na protivničkoj polovini, prosledio je Gabrijelu Barbosi kojem nije bilo teško da pronađe put do mreže rivala i zapali tribine.

Imao je popularni Gabigol još tri velike priliku u prvom poluvremenu, ali nije uspeo da ih realizuje. Bruno Enrike je bio precizniji, zatresao je mrežu rivala, ali mu je pogodak poništen zbog ofsajda.

Igrao se 72. minut kada je Seara stigla do poravnanja. Posle odbrane rezervnog golmana Flamenga Uga Souze (zamenio Dijega Alvesa još u 28. minutu), lopta se odbila do rezerviste gostiju Džonatana, koji sa par metara vraća Searu u život.

Ipak, kratko je trajala radost gostujućih igrača. Posle centaršuta sa desne strane i slabe intervencije protivničke odbrane, lopta se odbila do Mateuzinja, koji efektnim udarcem iz kaznenog prostora vraća prednost sastavu iz Rija. Do kraja nije bilo promena, Flamengov san o het-triku titula još živi, ali kako bi se u žargonu reklo "na aparatima".

Bragantino je propustio priliku da trijumfom obezbedi mesto u Kopa Libetadoresu naredne sezone, pošto je izgubio na gostovanju u Kašijas de Sulu od Žuventuda - 0:1.

Želja domaće ekipe za opstankom izgleda je bila jača, pa je već u prvom poluvremenu mogla da ima dva gola prednosti. Bueno Da Silva je ipak promašio penal u 38. minutu, ali njegov pogodak na asistenciju Mišela iz 45. minuta bio je dovoljan za tri boda protiv finaliste Kopa Sudamerikane (poražen od Atletiko Paranensea).

Sastav iz Bragansa Pauliste ništa nije omgao da pogodi, imao je i više šuteva od domaćeg sastava (13:9), ali nijedan udarac fudbalera Bragantina nije otišao u okvir gola.

Žuventud je tako pobegao iz opasne zone i napravio veliki korak ka opstanku. Na tri utakmice do kraja ima tri boda više od Baije, koja je prva ispod crte. Trijumf sastava iz Kašijas de Sula znači i da je Sport Resife zvanično ispao u Seriju B, dok je u sve težoj situaciji i velikan Gremio.


BRAZIL 1 - 36. KOLO

Petak

Baija – Gremio 3:1 (2:0)

/Baija 13, Nascimento 18, Danijel 84 – Santos 62/

Subota

Bragantino - Amerika Mineiro 1:1 (0:0)

/Artur 64 - Bauerman 50/

Nedelja

Sao Paulo - Resife 2:0 (0:0)

/Kaleri 50, Sara 80/

Korintijans - Atletiko Paranense 1:0 (0:0)

/Santos 65pen/

Atletiko Mineiro - Fluminense 2:1 (1:1)

/Hulk 38pen, 60 - Manoel 14/

Internasional - Santos 1:1 (1:0)

/Felipe 45+1ag - Leonardo 47/

Utorak

Flamengo - Seara 2:1 (1:0)

/Gabigol 3, Mateuzinjo 79 - Džonatan 72/

Sreda

Kujaba - Palmeiras U TOKU

Petak

23.00: Fortaleza - Žuventud

Odloženo

Šapekoense - Atletiko GO

ZAOSTALI MEČ 35. KOLA

Utorak

Žuventud - Bragantino 1:0 (1:0)

/Bueno Da Silva 45/



tagovi

Brazilska Serija ABrazil 1FlamengoSearaŽuventudBragantinoGabrijel Barbosa Gabigol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara