Flik: Ne bavim se spekulacijama o selektorskom poslu, imam ugovor sa Bajernom

Vreme čitanja: 2min | pet. 12.03.21. | 14:03

Strateg Bavaraca demantovao priče o dolasku na klupu Pancera

Neposredno nakon osvojene svetske krune, Bajern je remijem protiv Bilefelda (3:3) i porazom od Ajntrahta (1:2) prosuo bodove u šampionskoj trci i dozvolio Lajpcigu da se približi na samo dva koraka. Međutim, Bavarci su potom bes ubedljivim pobedama iskalili na Laciju (4:1), Kelnu (5:1) i Borusiji Dortmund (4:2), pa gostovanje Verderu predstavlja samo rutinsku stepenicu za šampiona na bundesligaškom putu. Samim tim ni konferencija Hansija Flika uoči subotnjeg duela ne bi predstavljala previše značajan događaj da nije ujedno i prvi izlazak pred medije stratega minhenskog kluba nakon što je Joakim Lev obelodanio da je predstojeće Evropsko prvenstvo ujedno i njegov poslednji zadatak na mestu selektora Nemačke.

Upravo Flik se prethodnih dana fudbalskoj javnosti najčešće spominjao kao kandidat da nasledi selektora koji je 15 godina predvodio Pancere, međutim kormilar Bajerna, kao i Jirgen Klop nešto ranije, demantovao je takvu mogućnost.

Izabrane vesti

"Imam ugovor do 2023. godine i želim da osvojim još trofeja sa Bajernom. Nema povoda za polemiku i spekulacije", bio je izričit Flik.

Nemački trener, nije želeo da se osvrće ni na to što se u fudbalskoj javnosti već glasno govori o scenariju po kojem bi on preuzeo nacionalni tim, a komandnu palicu Bajerna bi prepustio Julijanu Nagelsmanu, strategu Lajpciga.

"Svi me već dobro poznaju, osoba sam koju zanimaju dešavanja ovde i sada. Brinem isključivo o utakmici protiv Verdera, nagađanja me ne zanimaju".

Flik je istakao da nije očekivao odluku Leva da stavi tačku na selektorski posao.

"Jogi me je nazvao dan ranije i rekao mi da želi da se povuče. Bio sam iznenađen. Uradio je odličan posao za nemački fudbal i svi u Nemačkoj mogu da budu ponosni na ono što je on ostvario".

Trener Bajerna potom je naglasio da u klubu vlada odlična atmosfera, i da je situacija znatno bolja nego kada je došao, kao i da su netačne tvrdnje da je u sukobu sa Hasanom Salihamidžićem, nakon toga se osvrnuvši na izazov koji njegov tim očekuje u subotu.

"Bremen ima vrlo dobru odbranu, vrlo su kompaktni i ostavljaju malo prostora. To smo naučili u prvoj utakmici. Zbog toga je važno da igramo agresivno i da imamo dobra rešenja sa loptom", izjavio je Flik.



tagovi

Hansi FlikJoakim Lev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara