Flik radikalno menja: Kimih Inverted full-back, dobar test za Tuhela i Bajern

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.09.23. | 16:53

Nemci panično traže pravo rešenje

Do početka Evropskog šampionata u Nemačkoj ostalo je manje od godinu dana. Domaćin turnira daleko je od željene forme, igre, ambijenta oko nacionalnog tima i Hansi Flik mora da preduzme neke radikalne mere.

Nagoveštaj takvog nečeg dogodio se sa sastavom za predstojeće kontrolne utakmice protiv Japana i Francuske. Iskusni stručnjak rešio je da se odrekne usluga Leona Gorecke i Tima Vernera, dve zvezde koje su potpuno van ritma već duže vreme.

Izabrane vesti

Ali ona glavna promena trebalo bi da se odnosi na samu taktiku, odnosno promene u načinu igru. Kako navodi Bild, Flik je prvi sastanak po okupljanju reprezentativaca obavio nasamo na Jozuom Kimihom i predočio mu da za njega ima nove planove. Ili bolje reći stare: želi da ga vrati na poziciju desnog beka!

Poznato je da se 28-godišnji Nemac najlepše oseća u srcu terena, međutim Bajernov prvotimac pristao je na promenu u interesu tima, stoji u tekstu istog lista.

Flikova ideja je da Kimih u defanzivnoj postavci bude klasičan desni bek, ali da u napadačkim akcijama ulazi u sredinu, da bude takozvani inverted full-back, ono što je s velikim uspehom u poslednjoj sezoni koristio Pep Gvardiola u Mančester Sitiju.

Naravno, ovo nije ništa novo za Kimiha, on je baš kod Flika 2020, u onoj godini kada je Bajern uzeo tripletu, igrao nešto slično. Tada su u srcu terena par bili Gorecka i Tijago Alkantara. Ideja selektora Nemačke sada je da uz Ilakaja Gindogana na sredini zaigra Emre Džan, da se on spušta između štopera, a da Kimih u napadačkim akcijama odlazi na njegovo mesto.

Rupu na boku u slučaju eventuačne kontre onda bi popunjavao Niko Šloterbek, pošto bi igrao nešto šire, objašnjava novinar Bilda.

Hansi Flik je u novoj taktici ključnu ulogu namenio Kimihu, a sve u nadi da bi konačno mogao da utegne odbranu. Nemci su, podsetimo, primili gol na svakoj od četiri poslednje utakmice i nijednu nisu uspeli da dobiju?!

Nemačka javnost još podvlači da bi ovo mogao da bude idealan test od kog bi mogao da profitira i Tomas Tuhel, koji je takođe u velikoj delemi šta i kako činiti, jer Bajern sa njim na klupi nikako da napravi iskorak; igra slabo i neprepoznatljivo, a i Bavarci imaju problem sa desnim bekom, imajući u vidu da je Pavar otišao, te da zamena nije dovedena.


tagovi

Džošua KimihHansi Flik

Obaveštavaj me

Bajern

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara