©AFP
©AFP

Florentinov ponoćni intervju: Mbape nije došao zbog političkog pritiska! Nismo želeli Halanda da nam sedi na klupi

Vreme čitanja: 4min | čet. 16.06.22. | 01:17

"Nije lako kad te pozove predsednik tvoje zemlje, gradonačelnik tvog grada, pa odeš u Katar a oni ti nude sulude stvari. Posle toga se predomislio", tvrdi predsednik Kraljevskog kluba

Prvi čovek Real Madrida Florentino Perez tačno u ponoć između srede i četvrtka gostovao je u poznatom televizijskom šou El Čiringito, u kojem je pružio odgovore na sve goruće teme vezane za Kraljevski klub.

Ona najsvežija tiče se Kilijana Mbapea, koji nije doašao u Madrid iako je u jednom trenutku delovalo da je sve bilo dogovoreno oko njegovog prelaska u Kraljevski klub.

Izabrane vesti

"Mbape nije nikoga izdao. Njegov san je bio da dođe u Real Madrid, ali se situacija promenila zgob političkog i ekonomskog pritiska. Na kraju smo rekli da ovo nije Mbape kojeg želimo, promenio je svoj san. I dalje ga cenim naravno, njegova majka je želela da on dođe u Madrid, jer je to bio njegov san. Bila je tužna. Rekli su nam da joj je neprijatno zbog toga. Emanuel Makron je pozvao Mbapea, to nema smisla. PSŽ mu je ponudio da bude vođa projekta, to je sve promenilo. Više nisam video istog Mbapea kojeg smo želeli. Nije lako kad te pozove predsednik tvoje zemlje, gradonačelnik tvog grada, pa odeš u Katar a oni ti nude sulude stvari. Posle toga se predomislio. Nismo potpisali predugovor sa Mbapeom zbog Pari Sen Žermena, koji bi morao da bude obavešten. Nismo želeli da povećavamo pritisak na njega. Ako je MBape ovakav neka ostane u PSŽ-u. Ovo nije Mbape kojeg sam želeo. Nikada nisam rekao da je završeno, za tri godine stvari mogu da se promene. Ovo nije "moj" Mbape, ali to može da se promeni. Nijedan igrač nikada neće biti iznad kluba", rekao je Perez.

Predsednik Kraljevskog kluba insistira na tome da je propuštena prilika za dovođenjem Erlinga Halanda nema nikakve dodirne tačke sa pregovorima oko Mbapea.

"Već imamo najbolju devetku na svetu. Ne možemo da dovedemo Halanda, jednog neverovatnog igrača, pa da ga ostavimo na klupi za rezervne igrače".

Posle serije propalih pregovora, glavni cilj Reala je produžetak saradnje sa Vinisijusom Žuniorom.

"Mislim da će Vinisijus jednog dana osvojiti Zlatnu loptu, možda i Rodrigo".

Usledilo je direktno pitanje - a Mbape?

"Ne znam, pričam o igračima svog kluba. Rodrigo će sve oduvati, Benzema osvaja ovogodišnju Zlatnu loptu. Pokušaćemo da obnovimo Vinisijusov ugovor što je pre moguće. Ne bi trebalo da bude problema jer on želi samo Real Madrid".

Status Superlige je još uvek prilično aktuelan. Možda i više nego što je celokupna javnost upućena.

"Naravno da je Superliga još uvek živa. Mi smo trenutno na sudu u Luksemburgu i sudsko ročište će pokazati da li smo u pravu ili ne. Verujemo da imamo pravo da organizujemo takmičenje sa UEFA. Rezumemo da UEFA ima monopol i da takmičenja moraju da postoje. Nikada se nismo plašili da ćemo biti izbačeni iz Lige šampiona. Večera sa Čeferinom pre finala Lige šampiona je bila srdačna. Ne slažemo se, ali održavamo srdačan odnos".

Pari Sen Žermen je bio spreman da pokvari i transfer Aurelijena Čuamenija, mada Perez na to ne gleda kao na neki neprimeren gest.

"Oni uopšte nisu moji neprijatelji. Svi koji se sa nama takmiče su nam prijatelji. U Čuamenijevom slučaju se nisam borio ni sa kim. Mbape ga je pitao da li želi da dođe u PSŽ, on je rekao - ne".

"POTCENJIVANJE BARSELONE BI BILO APSURNDO, NADAM SE DA ĆE DOVESTI LEVANDOVSKOG"

Florentino poručuje da se nada da će Barselona u potpunosti stati na noge.

"Barselona je jedan od najvećih klubova na svetu. Možda prolazi kroz tešku situaciju, ali je solvetan. Potreban nam je brz oporavak za dobro španskog fudbala. Barselona i Real Madrid su dva najbolja kluba na svetu. Potcenjivanje Barseloni bi bilo apsurdno".

Može li Barsa da dovede Levandovskog?

"Hoćete da sada budem u ulozi sportskog direktora Barselone? Mislim da sigurno može da ga potpiše. Radi se o veoma dobrom igraču, ako bi došao bilo bi odlično. To bi bilo sjajno za ligu".

Real Madrid i Barselona su se proteklih godina oprostili od Kristijana Ronalda i Lionela Mesija.

"To se dešava u velikim klubovima. Tako je bilo i sada sa Marselom. Nisam srećan kad neko odlazi".

Tako je bilo i kada je u pitanju rastanak sa Serhiom Ramosom.

"Uradio je ono što je trebalo da uradi, njegova karijera još nije gotova. Ne znam da li će se vratiti, ali za mene je on najbolji defanzivac u istoriji kluba. Da li će se vratiti zavisi od toga šta želi da radi posle fudbala".

Karlo Anćeloti je još jednom pokazao kakav je trener,

"Reakao sam mu - hvala što ste došli. Atmosfera je ove godine bila odlična, u pitanju je čovek koji se odlično odnosi prema igračima. Bili smo odlično pripremljeni, više smo trčali id svih", dodao je Florentino Perez.


tagovi

Kilijan EmbapeErling HalandFlorentino Perez

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara