Fudbaleri Fluminensea (Foto: Reuters)
Fudbaleri Fluminensea (Foto: Reuters)

Fluminense dominirao, ali nosi samo gol prednosti u Belo Orizonte (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.06.22. | 03:37

Sastav iz Rija slavio u prvom meču osmine finala Kupa Brazila protiv Kruzeira

Fudbaleri Fluminensea su napravili korak ka plasmanu u četvrtfinale brazilskog Kupa. Slavili su na čuvenoj Marakani protiv Kruzeira sa 2:1 i nose gol viška u Belo Orizonte. Velikan koji tavori u drugom rangu je dobro prošao, s ozbirom da je domaćin očekivano bio dominantan.

Fluminense je imao 69 odsto vremena loptu u nogama, uputio 31 šut, naspram pet Kruzeirovih. Gosti su od 42. minuta bili i sa igračem manje na terenu, ali domaćin nije uspeo to da iskoristi kako bi upisao ubedljiviju prednost i zacementirao mesto među osam najboljih.

Izabrane vesti

Revanš je na programu 13. jula na Mineirau, a Kruzeiru je potrebna pobeda od dva ili više golova razlike kako bi napravila iznenađenje. U slučaju minimalne pobede domaćina, pristupiće se izvođenju jedanaesteraca.

Vršio je Fluzao veliki pritisak na rivala u prvom poluvremenu, većinu vremena provodio pred golom Kruzeira. Nije ipak uspevao da probije bedem pred golom gostiju, sve dok Đovane nije zaradi crveni karton zbog oštrog start. Par minuta kasnije Manoel postiže pogodak za prednost domaćina.

Ipak, sastav iz Belo Orizontea je u boljem raspoloženju otišao na odmor. Igrao se sedmi minut nadoknade kada je Oliveira na asistenciju Maćada poravnao rezultat.

Usledila je totalna opsada gostujućeg gola, da bi Herman Kano posle 11 minuta igre u drugom delu vratio prednsot ekipi Fernanda Diniza. Iscrpljeni Kruzeiro se povukao sa namerom da spreči rivala da stekne osetniju prednost i na kraju uspeo da odoli. Imaće šansu pred svojim navijačima da napravi iznenađenje.

KUP BRAZILA, OSMINA FINALA - PRVI MEČEVI

Četvrtak

Atletiko Gojaniense – Gojas 0:0

Baija – Atletiko Paranaense 1:2 (1:2)

/Munji 5 - Kristijan 11, Pedro Roša 32/

Fortaleza – Seara 2:0 (0:0)

/Jago Pikašu 53, 85/

Atletiko Mineiro – Flamengo 2:1 (1:0)

/Hulk 7, Santos Ademir 55 - Lazaro 80/

Korintijans – Santos 4:0 (3:0)

/Gustavo Mantuan 20, Đulijano 28, 77, Gustavo 43/

Fluminense - Kruzeiro 2:1 (1:1)

/Manoel 45+1, Kano 56 - Oliveira 45+7/

Petak

Sao Paulo - Palmeiras 1:0 (1:0)

/Patrik 31/

Četvrtak (1.7.)

Amerika Mineiro - Botafogo


tagovi

FluminenseKruzeiroKup Brazila

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara