Trenutak kada Valensija pogađa za vođstvo Juniora (Reuters)
Trenutak kada Valensija pogađa za vođstvo Juniora (Reuters)

Fluzao kiksnuo na jubileju Marakane, Krespo sa drugom postavom prepustio lidersku poziciju Rasingu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.05.21. | 04:10

Defensa i zvanično u nokaut fazi jer ju je posle pobede nad Palmeirasom, tamo pogurao Univerzitario trijumfom nad Independijente del Valjeom

Košmarno veče za brazilske klubove na međunarodnoj sceni. Prvo je pao Palmeiras, a loš primer šampiona Južne Amerike sledili su Fuminense i Sao Paulo. I dok velikan sa Morumbija posle poraza od Rasinga 0:1 ne mora da strepi da plasman među najboljih 16 koji će gotovo izvesno obezbediti, Fluminense je sebe doveo u nedaće i to ni manje ni više nego na jubilej i 100. utakmicu Libertadoresa koja se igra na čuvenoj Marakani. Da je Fluzao savlado Junior karta za nokaut fazu bila bi overena, ali posle poraza - 1:2, kolumbijski predstavnik mu je prišao na dva boda, a River Plejt već u noći između srede i četvrtka ima prilku da izbije na lidersku poziciju grupe D uoči poslednje runde.

Junior je i bez najopasnijeg pojedinca Migela Borhe uspeo da pokori Marakanu i ostane neporažen i nanese velikanu iz Rio de Žaneira prvi poraz u grupnoj fazi. Dva puta su gosti uhvatili protivničku odbranu nespremnu, prvo Valensija iskoristivši centaršut Fuentesa, potom i Setre koji je savršeno plasirao loptu sa nekih dvadesetak metara.

Izabrane vesti

Nadu da može da izbegne poraz Fluzau su doneli rezervisti Nene i Abel Ernandez. Veteran i nekadšnji fudbaler Pari Sen Žermena je poslao idealan pas kroz noge čuvara, a Urugvajac je loptu rutinski sproveo u gol. Na žalost gostiju, nedovoljno za još jedan remi sa ekipom Juniora koja je zabeležila prvu pobedu na tlu Brazila od 8. maja 1984. godine kada je na Morumbiju savladala Santos 1:3.

U isto vreme Eranan Krespo je na klupi Sao Paula morao da cinculira između pretposlednjeg kola Libertadoresa i dvomeča finala šampionata Paulista sa Palmeirasom, pa je se sa maltene drugom postavom upustio u borbu sa argentinskim velikanom Rasingom. Kako stvari stoje posle minimalnog poraza, tim iz Aveljanede će posle večerašnjeg gola Novilja gotovo izvesno u nokaut fazu preći sa prve pozicije u grupi.

Peruanski Universitario je učinio veliku uslugu Defensa i Hustisiji i pobedom posle preokreta nad Independijente del Valjeom poslao tim koji je večeras pobedio Palmeiras među najboljih 16 timova Južne Amerike kolo pre kraja grupne faze.

KOPA LIBERTADORES - 5. KOLO

Grupa E

Sreda

Sao Paulo - Rasing 0:1 (0:1)

/Noviljo 28/



tagovi

Kopa LibertadoresSao PauloRasing Klub

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara