Foto: https://www.nottinghamforest.co.uk/
Foto: https://www.nottinghamforest.co.uk/

Forest kompletira odbranu: Stigao komandant iz Majnca, blizu su bekovi Liverpula i Bajerna

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.07.22. | 21:57

Musa Nijakate tri godine na Siti Graundu

Oborio je Notingem Forest klupski rekord po visini obeštećenja dovođenjem Taiva Avonjija iz berlinskog Uniona za 20.500.000 evra, ali daleko od toga da je novi premijerligaš završio sa prelaznim rokom. Još mnogo novca na raspolaganju imaju Šumari, pobednici "najskuplje fudbalske utakmice na svetu" za prošlu sezonu. I tek će ih trošiti, što potvrđuje poslednja vest sa Siti Graunda.

Notingem Forest predstavio je Musu Nijakatea, četvrto pojačanje u letnjem prelaznom roku. Francuz igra na poziciji štopera i dolazi iz Majnca kojem će engleski klub platiti 15.000.000 evra, 10.000.000 odmah i ostatak u bonusima, a 26-godišnjak je potpisao ugovor na tri sezone.

Izabrane vesti

Nijakate je u Majnc stigao iz Meca u julu 2018. godine i u nedavno završenoj sezoni sa trakom oko ruke predvodio nemački klub do najboljeg plasmana u Bundesligi u prethodnih pet godina, što nije prošlo nezapaženo na Siti Graundu.

"Musa dolazi u Forest sa bogatim iskustvom iz jednog od najvećih evropskih takmičenja, nakon što je četiri sezone igrao za Manjc u Bundesligi. Pored toga što je snažan, brz i dokazan štoper, on je kao kapiten vodio Majnca do njegovog najboljeg uspeha u ligi u poslednjih pet godina, a njegovo liderstvo je od neprocenjivog značaja za nas posle povratka u Premijer ligu. Musa je privukao interesovanje više klubova, ali je odabrao Notingem Forest i sa zadovoljstvom možemo da mu poželimo dobrodošlicu u tim", rekao je trener engleskog kluba Stiv Kuper na predstavljanju najnovijeg pojačanja.

Velški stručnjak uskoro bi trebalo da kompletira i ostatak odbrane. Prioritet će biti desni bok na kojem je ostala rupa posle povratka Đeda Spensa u Mildzbro, a talentovan Engleza na toj poziciji trebalo bi da nasledi Neko Vilijams, 21-godišnji fudbaler Liverpula. Prema pisanju Telegrafa, Forest je blizu postizanja dogovora sa Redsima oko kupovine velškog reprezentativca za 18.500.000 evra.

Na suprotnoj strani Šumari rade na dovođenju Omara Ričardsa, levog beka Bajerna. Minhenski klub je Ričardsa doveo iz Redinga prošlog leta bez obeštećenja, ali Englez nije zadovoljio, upisao je tek nešto više od 500 minuta u svim takmičenja i Bavarci su spremni da ga puste za 10-12.000.000 evra. Pored Ričarda, Notingem bi konkurenciju na levom boku želeo da ojača kupovinom Hadersfildovog Herija Tofoloa kojem je ostalo još godinu dana ugovora sa drugoligašem.

Podsetimo, Forest je već pozajmio Dina Hendersona iz Mančester Junajteda, a na Avonjija, Nijakatea i Žulijena Bjankonea (Troa) zbirno potrošio 40.500.000 evra.


tagovi

Musa NijakateOmar RičardsLetnji prelazni rok 2022Notingem Forest

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara