(FOTO: Star Sport)
(FOTO: Star Sport)

FOTO: Ponedeljak kad je zasijao Leskovac: Na fudbal, pa na Željka Samardžića

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.08.23. | 20:28

Utakmicom između Dubočice i RFK Novog Sada i zvanično otvoren leskovački Old Traford

(od izveštača Mozzart Sporta iz Leskovca)

Ponose se Roštiljijadom, ponosiće se Leskovčani i stadionom Dubočice. A, sudbina je udesila da se u istom danu spoje tradicionalno i moderno. Da na dan početka gurmanske manifestacije koja još od 1989. pronosi ime Leskovca, srpski Mančester dobije još jednu atrakciju za ponos. Ponedeljak, 21. avgust 2023. ostaće upamćen u istoriji grada kao dan kada je zasijalo nebo nad Leskovcem. Jer nad novim stadionom Dubočice zasijali su reflektori.

Izabrane vesti

Prvi put na takmičarskom meču. U trećem kolu Mozzart Bet Prve lige Srbije, Dubočica protiv RFK Novog Sada.

Ako je i bilo skeptičnih, svaka sumnja je danas otklonjena. Moderna vremena traže moderne objekte, komfor, traže spektakl. I dobili su ga Leskovčani večeras. Ustvari, sami su ga i napravili time što se na tribnama stadiona Dubočice okupilo oko 8.000 ljudi, što je gotovo pun kapacitet stadiona.. Ni gostoljubivim domaćinima bilo lako, nikome nije kad najednom i oni koji fudbalsku utakmicu godinama nisu pogledali shvate da se sprema događaj koji je važno videti i na kome je važno – biti viđen.


Pa opet, valja reći da je većina platila svoju ulaznicu. U prodaju su puštene po popularnoj ceni od 300 dinara, njih negde oko 6.000, i sve su planule. Ostatak stadiona je ostavljen za decu, koja su u pratnji staratelja mogli beslatno da prisustvuju utakmici. A i njih treba navući na tu bolest što se zove fudbal, jer džaba sve ovo ako stadion ne bude pun i u narednim godinama.

Na tribinama i oko stotinak onih vatrenijih, leskovačkih Vukova, sa parolama kakve su “Uvek tu” i “Lokalci”… A, da je više ovavih večeri “lokal” bi zaista oživeo. Jer ovo večeras je zaličilo na fudbal kakav treba da bude. Kako je to zvanični spiker rekao…

Dan za istoriju. Dan za pamćenje. Dan za almanahe leskovačkog sporta”.

Zaista je tako. I nije slučajno ovih 8.000 ljudi “žrtvovalo” i otvaranje Roštiljijade. Mada će posle svi skupa do novog gradskog trga. Od 22.30 peva Željko Samardžić, glavna zvezda prvog dana čuvene manifestacije. Grlo je zagrevao baš na stadionu Dubočice. I nagrađen je velikim aplauzom.

Ipak mnogo manjim od onog koji se prolomio kada je fešta krenula. Isprva pod svetlima na hiljade bliceva sa tribina, uz audio-vizuelnu priredbu, zvuke popularne “Pukni zoro” i šetalicu sa likom Radoša Cerovića, leskovačkog heroja sa Košara koji je život dao sa 18 godina i po kome je nazvana i obližnja ulica. 



Igrači Dubočice u belim dresovima sa crvenom štraftom, te RFK Novog Sada u tradicionalno žuto-plavoj opremi, na teren su istrčali uz stihove pesme “Veseli se, srpski rode”, a onda konačno…


Njegovo visočanstvo fudbal.




tagovi

LeskovacDubočica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara