Nova realnost (©AFP)
Nova realnost (©AFP)

Foto priča iz Praga: Drajv-in tribina

Vreme čitanja: 1min | čet. 28.05.20. | 13:37

Navijači Sparte ipak su bili uz klub

Naslušali smo se tokom ovih dva i kusur meseca priča epidemiologa o “novoj realnosti” i nakon završetka onog prvog i najjačeg udara virusa kovid-19. Međutim, uglavnom su oni mislili na nošenje zaštitnih maski i rukavica, na održavanje socijalne distance. A takvu je prilično teško držati na stadionima, pa ćemo u dogledno vreme u većini zemalja – Srbija je izuzetak – gledati utakmice pred praznim tribinama.

Izgubi tu fudbal na atmosferi, ali su se navijači Sparte dosetili kako bi mogli da omiljenom klubu daju bar kakvu-takvu podršku. U stilu skoro pa iščezlih “drajv-in” bioskopa, koji se istini za volju u Srbiji nikad ni nisu zapatili. Ne znamo baš kakva je situacija u Češkoj, ali očajničke situacije zahtevaju očajničke mere, pa su navijači Sparte parkirali automobile ispred stadiona Letna i derbi sa Viktorijom Plzenj pratili na velikim video bimovima.

Izabrane vesti

Nije baš idealna situacija, ali ipak je lepše fudbal gledati u društvu. Od njih 300 koliko je ova nesvakidašnja manifestacija okupila navijača. Više ih nije ni moglo biti, jer su nadležni organi odredili ograničenja. Ali su ipak ostavili mesta i za manju grupu Viktorijinih navijača.

Uostalom, pogledajte i sami kao je to izgledalo u objektivu fotografa agencije AFP.

gallery



tagovi

Sparta PragČeškaČeška 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara