FOTO UBOD: Kosta Nedeljković u dresu Aston Vile; Monći žali što ne ostaje odmah

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.01.24. | 22:28

Mladi fudbaler u ponedeljak potpisao petogodišnji ugovor sa klubom iz Birmingema

Stigao je Kosta Nedeljković u Birmingem i u društvu menadžera Zorana Pavlovića završio svu potrebnu papirologiju oko transfera u Aston Vilu. Dojučerašnji bek Crvene zvezde od danas je i zvanično fudbaler engleskog kluba, s tim da će do kraja sezone nastaviti da igra za crveno-bele. Ugovor sa premijerligašem potpisan je na pet godina, a novim saigračima mladi desni bek pridružiće se na leto.

Po dolasku u Englesku Nedeljković je već imao priliku da se upozna sa trenerom Unaijem Emerijem, njegovim pomoćnicima, kao i nekim igračima. Po saznanjima Mozzart Sporta španski strateg mu je najavio da ozbiljno računa na njega za narednu sezonu, dok je sportski direktor Aston Vile, Ramon Rodrigez Mendeho, poznatiji kao Monći, istakao zadovoljstvo obavljenim transferom i dodao da bi voleo da Nedeljković odmah ostane u klubu.

Izabrane vesti

Malo posle Mozzartove informacije zvanično se oglasila i Aston Vila:

Dogovor je, ipak, da se mladi bek vrati na Kipar gde će pod komandom Vladana Milojevića nastaviti sa pripremama prvotimaca Crvene zvezde za izazove u drugom delu sezone. Prioritet je nadoknaditi bod zaostatka za vodećim Partizanom i sedmi put uzastopno osvojiti titulu u Mozzart Bet Superligi.

Tokom prvog dela sezone Nedeljković je uspeo da ubedi Baraka Bahara da zaslužuje poverenje i od jeseni se nametnuo kao jedan od najstandardnijih igrača crveno-belih. Sakupio je 18 nastupa, a dobrim igrama privukao je pažnju Aston Vile. Prodat je za 9.000.000 evra i 15 odsto od narednog transfera.

Uoči poletanja iz Beograda, Kosta Nedeljković je za Mozzart Sport izjavio da mu je nakon igranja za prvi tim Crvene zvezde i prilike da se oproba u najjačoj ligi na svetu ostalo da ostvari još jedan san - zaigra za A reprezentaciju Srbije. Po najavama selektora Dragana Stojkovića, to bi moglo da se dogodi već u martu.


tagovi

Kosta NedeljkovićAston VilaFK Crvena zvezdaZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara