©Reuters
©Reuters

Frajburg pobedom spustio zavesu, ne odustaje od evroscene (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 21.03.21. | 20:02

Augsburg pretio, ali ipak ostao bez bodova

Posle poraza od Lajpciga i Majnca, fudbaleri Frajburga su se vratili na pobedničke staze. Slavili su na svom stadionu protiv Augsburga u poslednjem meču 26. kola Bundeslige (2:0). Odlično su odigrali u odbrani izabranici Kristijana Strajha, strpljivo su čekali svoje šanse i iskoristili ih na pravi način. Hajko Herlih sa druge strane ne može da bude potpuno nezadovoljan igrom svoje ekipe, ali na sreću poraz neće mnogo boleti, kako je opasna zona udaljena pet bodova.

Ekipa sa Švarcvald stadiona 10. trijumfom u sezoni došla je do osme pozicije na tabeli. Visok plasman za Frajburg, koji je sada na tri boda od Leverkuzena i mesta koje vodi u Konferencijsku ligu naredne sezone. Iako su ređe pretili od rivala, bili su daleko konkretniji, pa su dva od tri upućena udarca u okvir protivničkog gola pretvorili u golove. Tokom većeg dela susreta je bio utisak da drže stvari pod kontrolom, Augsburg je pretio, ali nedovoljno dobro.

Izabrane vesti

Mozzart je spremio veliko iznenađenje u vidu Bonusa dobrodošlice od 100% za sve novoregistrovane igrače. Informišite se o detajima OVDE

Domaćin je do prednosti mogao da stigne već u šestom minutu, kada je Santamarija pokupio jedan centaršut i tukao iz dobre pozicije, ali previše po sredini pa se Gikevič istakao intervencijom. Nije bilo golova u prvih 45 minuta, ali po povratku sa pauze Salaj probija led. Ginter je sjajno prošao po levoj strani, nanizao nekoliko protivničkih igrača, pravovremeno prosledio loptu do Mađara, koji postiže šesti gol u sezoni.

Danijel Kaliđuri je imao dobru priliku 15 minuta kasnije da poravna rezultat, odlično je izveo slobodan udarac iz dobre pozicije, ali je Florijan Miler još bolje intervenisao. Pritisak gostiju nije urodio plodom, da bi domaćin iskoristio prekid u 79. minutu da stavi tačku. Ermedin Demirović je posle centaršuta iz slobodnog udarca pogodio stativu, lopta se odbila do Lajnharta, koji je efektno smešta u mrežu. Signalizirali su fudbaleri Augburga da je postojao ofsajd, usledila je VAR provera, posle koje je ipak utvđeno da nijedan igrač Frajburga nije bio u nedozvoljenoj poziciji. Do kraja nije bilo izglednijih prilika, jednom su gosti zagrejali Milerove rukavice i to je bilo sve.


BUNDESLIGA - 26. KOLO

Petak

Bilefeld - RB Lajpcig 0:1 (0:0)

/Sabicer 47/

Subota

Bajern - Štutgart 4:0 (4:0)

/Levandovski 18, 23, 39, Gnabri 22/

Ajntraht - Union Berlin 5:2 (4:2)

/Silva 2, 41, Andrih ag 35, Kostić 39, Zuber 90+2 - Kruze 7, 45+3/

Keln - Dortmund 2:2 (1:1)

/Duda 35 pen, Jakobs 65 - Haland 3, 90/

Verder - Volfzburg 1:2 (1:2)

/Mohvald 45 - Sardžent ag 9, Veghorst 42/

Šalke - Menhengladbah 0:3 (0:1)

/Štindl 15, Lajner 63, Elvedi 72/

Nedelja

Hofenhajm - Majnc 1:2 (1:2)

/Bebu 39 - Glacel 1, Kor 41/

Herta - Leverkuzen 3:0 (3:0)

/Zefuik 4, Kunja 26, Kordoba 33/

Frajburg - Augsburg 2:0 (0:0)

/Salaj 51, Lajnhart 79/

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Hajko HerlihFrajburgaugzburg

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara