Patrik Penc zaustavlja jedan od mnogobrojnih udaraca Francuske (VIDEO)
Patrik Penc zaustavlja jedan od mnogobrojnih udaraca Francuske (VIDEO)

Francuska dominirala, anonimus na golu Austrije spustio roletnu! Pravo čudo kako nema angažman... (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.06.22. | 22:37

Svi pričaju o čudesnim odbranama Patrika Penca, posle večerašnje partije verovatno neće još dugo biti slobodan igrač... Hrvatska slavila u Kopenhagenu i zabeležila prvi trijumf

Pre samo nekoliko dana na društvenim mrežama osvanula je fotografija Giljerma Očoe uz poruku da je ostalo još oko šest meseci pre nego što se meksički golman pretvori u kombinaciju Manuela Nojera i Ikera Kasiljasa zbog svih svojih bravura kojih smo se nagledali tokom najveće fudbalske smotre. Ono što je večeras pokazao austrijski čuvar mreže Patrik Penc nije baš u rangu Očoinih majstorija, ali je učinio dovoljno da se posle utakmice sa Francuskom govori o njemu, a ne golu Kilijana Mbapea ili onom što (ni)su pokazali Karim Benzema, Antoan Grizman i kompletna skupocena postava aktuelnog svetskog šampiona.

Fudbaleri Austrije su u Beču uspeli da izdrže sve nalete Galskih petlova i odigraju 1:1 (1:0) u utakmici gde ih je oko desetak minuta delilo od potpune senzacije i trijumfa. Pored gola Andreasa Vajmana iz finiša prvog poluvremena glavni razlog što je Austrija bila u životu praktično sve do poslednjeg sudijskog zvižduka upravo je Patrik Penc, čovek kome 30. juna ističe ugovor sa bečkom Austrijom i zvanično nema klupski angažman. Ne postoji dovoljno epiteta da se na pravi istakne ono što je Penc radio na gol liniji večeras, ali ukratko bio je - briljantan! Od prvog do poslednjeg minuta utakmice držao je roletnu na svom golu spuštenu, a samo zahvaljujući čistoj Mbapeovoj genijalnosti Francuska je u 83. minutu uspela da stigne do izjednačenja i provuče se kroz iglene uši.

Izabrane vesti

Pencu je ovo bio drugi start u dresu reprezentacije, prvi je bio pre samo nekoliko dana u porazu od Danske (1:2) gde je takođe pokazao kvalitet, ali večeras je bio gotovo savršen. Ralf Rangnik se i te kako ogrešio o Aleksandra Dragovića jer mu je odmah okrenuo leđa, ali šansa koju je dao Pencu u ove dve utakmice mogla bi da ga pretvori u austrijsku "jedinicu" za godine koje dolaze. Ili da bar ozbiljno ugrozi status Hajnca Lindnera.

Počev od intervencije iz 18. minuta, kada je Benzemi ”skinuo” pokušaj iz blizine posle Grizmanovog slobodnog udarca, pa sve do fenomenalne reakcije u prvom minutu nadoknade kada je zaustavio pokušaj Matea Genduzija posle Mbapeovog centaršuta iz kornera, Penc je omađijao svoju mrežu i nije dozvoljavao da Francuska postigne gol. Naravno, sve dok vedeta PSŽ nije uzela stvari pod svoje i pronašla jedinu pukotinu da provuče loptu do mreže... Utakmicu je završio sa šest intervencija, od čega su tri bile unutar kaznenog prostora! Posle večeras teško da će još dugo biti slobodan igrač, a nije isključeno da mu uskoro stignu i ponude bolje od one koju ima iz poljskog Leha. Inače, ljubitelji čuvene franšize Football Manager znaju da se radi o legendi novijih verzija ove video igrice na koju su mnogi potrošili godine života.


Francuska je dominirala i na terenu je postojao praktično samo jedan tim. Pogodak Vajmana došao je kao potpuni šok za sve na stadionu, tako da je ovaj remi više nego što je bilo ko očekivao. Aktuelni svetski šampion imaće za čim da žali, a Didije Dešan mogao bi da se nađe u velikom problemu pošto iz tri utakmice ima samo dva osvojena boda, sa onim protiv Hrvatske pre neko veče u Splitu. Austrija posle tri kola ima četiri boda, dva manje od prvoplasirane Danske koja je večeras pretrpela neuspeh u okršaju sa Kockastima.

Hrvatska je u Kopenhagenu slavila minimalnim rezultatom (1:0) zahvaljujući pogotku Marija Pašalića u 69. minutu. Ekipa Zlatka Dalića imala je u situaciji kod gola više sreće, nego kvaliteta, pošto je centaršut Marcela Brozovića sa desnog boka završio u karambolu gde se Pašalić najbolje snašao i matirao Kaspera Šmajhela.

Vicešampion sveta je tako prekinuo niz od šest pobeda Danske na Parkenu. Utakmica je pokazala dva različita poluvremena Hrvatske, koja je u prvom delu iznela veliki pritisak domaćina, posle čega su se stvari na terenu okrenule. Kockasti su zaigrali mnogo hrabrije, konkretnije, uzeli posed lopte što je krunisano egzekucijom Pašalića.

Hrvatska za kraj ovog reprezentativnog okupljanja gostuje Francuskoj u ponedeljak, dok Danska čeka Austriju.

LIGA NACIJA, A DIVIZIJA - TREĆE KOLO

Petak

GRUPA 1

Austrija - Francuska 1:1 (1:0)

/Vajman 37 - Mbape 83/

Danska - Hrvatska 0:1 (0:0)

/Pašalić 69/



tagovi

Fudbalska reprezentacija Francuskereprezentacija AustrijeLiga nacijaPatrik PencKilijan EmbapeAndreas Vajman

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara