Bobić (© Reuters)
Bobić (© Reuters)

Fredi Bobić dobio momentalni otkaz

Vreme čitanja: 2min | sub. 28.01.23. | 21:14

Umesto evropske Herte napravio tim koji se bori za opstanak

Govorio je da veruje treneru, ali čelnici ne veruju njemu. Smenjen je Fredi Bobić sa funkcije sportskog direktora Herte. Samo dan pošto je rekao kako pozicija Sandra Švarca sigurna, Bobić je dobio otkaz, kako je klub iz Berlinfa saopštio – momentalni.

Kap koja je prelila čašu nezadovoljstva članova Upravnog odbora je poraz u gradskom derbiju od Union Berlina (0:2). Bio je to treći neuspeh plavo-belih od početka 2023, posle 1:3 u Bohumu, te dva kolapsa na Olimpijskom stadionu (0:5 od Volfzburga i 0:2 od gradskog rivala). Posle tih očajnih rezultata Herta je skliznula na pretposlednje mesto na bundesligaškoj tabeli i preti joj selidba u Drugu ligu, u kojoj se poslednji put nalazila u takmičarskoj 2012/13.

Izabrane vesti

Čak je minule sezone Herta bila u sličnoj poziciji, ali je u baraž mečevima sa Hamburgom uspela da sačuva status. Bobić nije zadržao posao, pošto se od njega očekivalo da napravi daleko bolji rezultat, imajući u vidu prethodni angažman.

Fredi je u Berlin stigao juna 2021, sa zadatkom da od Herte napravi ekipu nalik Ajntrahtu iz Franfurta sa kojim je osvojio Kup Nemačke savladavši Bajern u finalu, a dogurao je daleko na međunarodnoj sceni, pošto je zaustavljen tek u polufinalu Lige Evrope od Čelsija. Sa Hertom nije bio ni blizu i zato je morao da ode.


tagovi

HertaFredi Bobić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara