Sebastijan Frej i Filip Stanković (©Reuters, ©AFP)
Sebastijan Frej i Filip Stanković (©Reuters, ©AFP)

Frej: Stanković nije spreman za Inter, nedostaje mu 100-150 utakmica

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.10.23. | 13:27

Mladi reprezentativac Srbije je standardan ove sezone u Seriji B na golu Sampdorije, ali još uvek nijednom nije sačuvao svoju mrežu netaknutom

Ima 21-godišnji golman Filip Stanković sve potrebne preduslove da jednog dana završi u vrhunskom klubu. Talentovan je, školovao se u velikom Interu, a zbog oca Dejana Stankovića otvorena su mu mnoga vrata u italijanskom fudbalu koja nisu za mnoge druge. Ipak, nekadašnji golman Nerazura Sebastijan Frej smatra da ga nećemo skoro videti među stativama Interovog gola.

Francuz te prognoze iznosi na osnovu ličnog iskustva. Mlad je dobio šansu u Interu, 1998. godine kada je stigao iz Kana, ali pritisak velikog kluba ga je slomio. Tek je kasnije u dresovima Parme, Fjorentine i Đenove Frej stigao do statusa legende Serije A.

Izabrane vesti

Ovaj 43-godišnjak zato savetuje Stankovića da ne žuri previše i da postepeno gradi karijeru.

Ako barem malo verujete u bajke, sigurno bi vam bilo lepo da vidite sina Dejana Stankovića za dve ili tri godine među stativama na San Siru u dresu Nerazura. On je momak koji se lepo razvio fizički, ima dobre reakcije i instinkte, odlično izgleda na golu. Pokazao je mnogo toga tokom školovanja u Interu, ali sada mu je potreban prostor, minuti, da može da unapređuje svoje sposobnosti“, kazao je Frej.

Mladi reprezentativac Srbije je trenutno na pozajmici u Sampdoriji, u Seriji B. Bio je standardan na golu u prvih osam kola, ali ekipa iz Đenove generalno beleži loše rezultate i još uvek nijednom nije sačuvao svoju mrežu. Primio je Stanković ukupno 12 golova od početka sezone.

Koliko ima godina? Sa 21 ne možete da budete još uvek spremni za Inter. Golmanima je najvažnije da brane konstantno. Smatram da je veoma interesantan dečak, ali da može da se vrati u Inter tek kada bude iza sebe imao 100 ili 150 odigranih utakmica. Možda i da barem jedne sezone bude protagonista u Seriji A. Još uvek mu je rano za Inter, to bi bila prevelika kocka“, smatra Frej.

Stanković je prethodne dve sezone proveo na pozajmici u holandskom Volendamu, branio je po jednu sezonu u drugom rangu i u Erediviziji, a ukupno je zabeležio 64 nastupa. U holandskom fudbalu je na 12 utakmica sačuvao svoju mrežu.



tagovi

Serija BFilip StankovićSebastijan FrejInterInter MilanSampdorija

Obaveštavaj me

Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara