Kjetil Knutsen (©Reuters)
Kjetil Knutsen (©Reuters)

Frka posle Rominog poraza u Norveškoj: Trener Bode Glimta napao Murinjovog pomoćnika

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.04.22. | 08:47

Zbog incidenta posle utakmice intervenisala i policija

Drugi put ove sezone Roma je poražena od Bode Glimta. Posle 1:6 u grupi Lige konferencija, pa 2:2 u Rimu, izabranici Žozea Murinja savladani su i 1:2 u prvom meču četvrtfinala, takođe u Norveškoj.

Garantuje to uzbudljiv revanš na Olimpiku, ali još nešto nagoveštava da će biti vatre idućeg četvrtka u prestonici Italije.

Izabrane vesti

Naime, po rečima Rominog kapitena Lorenca Pelegrinija, posle utakmice trener domaćeg tima, Kjetil Knutsen, fizički je napao trenera golmana gostiju, Nuna Santosa.

"Nešto zaista neprijatno se dogodilo. Njihov trener je napao našeg trenera golmana. Prvo mu je rekao neke stvari, a onda fizički nasrnuo na njega. To je zaista tužno, takvo ponašanje je uvreda za Romu, njene igrače i članove stručnog štaba. Sramno...", ispričao je strelac jedinog gola za Rimljane u razgovoru za Skaj sport.

NEDELJA, 18.00: (1,28) ROMA (6,50) SALERNITANA (11.0)

Pelegrini je, kao i njegov šef Žoze Murinjo, kritikovao veštačku travu na stadionu Bode Glimta. Navodno je to glavni razlog zbog kog je došlo do povrede kolena Đanluke Mančinija.

"Tužno je da igraš četvrtfinale na terenu na kom ne znaš gde će lopta odskočiti. To, ipak, ne sme da bude izgovor. Za nedelju dana čeka nas bitka koju želimo da dobijemo. Želimo da pošaljemo Bode kući zbog onoga što se dogodilo van terena. Stvarno me je potreslo to što sam video, velika sramota", pod utiskom je pričao Pelegrini.

Norveška policija je potvrdila da je dobila poziv zbog uznemiravanja u svlačionici, ali se u njihovom saopštenju navodi da kada je patrola došla situacija se već bila smirila i dodaju da se jeste dogodio incident, ali neće biti posledica.

Posle Pelegrinija svoju verziju događaja ispričao je optuženi Bodeov trener.

"Nije bilo fer-pleja sa njihove strane. Došli su ovde drugačijeg stava prema igri. Pomoćnik (Nuno Santos) se od početka ponašao kao da je lud. Vređao me je pre utakmice, a nastavio i tokom njenog toka. Toliko su bili nekorektni da je to uticalo na moj rad. Sve ukazuje na to da im je ovo bila svesno odabrana strategija", izjavio je Knutsen.

Sigurno je da Murinjo neće ostati imun na ove tvrdnje. Biće zanimljivo u četvrtak na terenu, a po svemu sudeći i oko njega.

Pre toga Romu očekuje duel sa poslednjeplasiranom Salernitanom. Biće to dobra prilika za uigravanje, ali i da vidimo da li je kvalitet terena zaista bio presudan za poraz u Norveškoj.


tagovi

Liga konferencijeBode GlimtRomaLorenco Pelegrini

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara