Žoze Murinjo u Norveškoj (©Reuters)
Žoze Murinjo u Norveškoj (©Reuters)

Murinjo u svom stilu - kritikuje veštačku travu i priziva boljeg sudiju u revanšu

Vreme čitanja: 2min | čet. 07.04.22. | 23:53

Roma još jednom ove sezone poražena od Bodo Glimta

Posle 6:1 u grupnoj fazi Lige konferencije, Roma je još jednom poražena u Norveškoj od Bodo Glimta. Ovaj put prihvatljivijih 1:2, ali u mnogo važnijem trenutku - prvoj utakmici četvrtfinala.

U tri meča ove sezone Norvežani su Rimljanima dali 10 golova i dvaput ih pobedili (na Olimpiku je bilo 2:2). Primera radi, Žoze Murinjo je više puta izgubio od Bodo Glimta nego za celu takmičarsku 2004/2005. u Premijer ligi kada je vodio Čelsi do titule sa samo jednim porazom.

Izabrane vesti

Posle utakmice Portugalac je, očekivano, bio ljut, ali ne na sebe i svoje fudbalere. Krivio je veštačku travu i sudije.

"Dva gola su dva gola. Jedan je iz prekida, što znači da dolazi usled nedostatka koncentracije. Prvi gol koji smo primili je smešan... Ono što mene najviše brine je povreda Mančinija. Smatram da je do nje došlo zbog veštačkog terena. Nemam problem da kažem da smo i dalje favorit za polufinale. Imam puno poverenje u svoje igrače, domaće teren i naše navijače, iako igramo protiv dobrog rivala. Uveren sam i da ćemo imati dobrog sudiju i njegove pomagače. Setite se da nam u prošlom meču protiv njih u Rimu nisu dosuđena dva čista penala. Danas u prvom poluvremenu dva gola su sprečena zbog ofsajda, a u finišu meča nam je dosuđen ofsajd iako je igrač bio u liniji", istakao je Murinjo odmah posle utakmice za Skaj sport.

Domaćin je u večerašnjoj utakmici do pobede došao preokretom u drugom poluvremenu, pošto je Roma na pauzu otišla s prednošću 1:0 zahvaljujući pogotku Lorenca Pelegrinija.

Bio je to njegov 12. gol u sezoni, što mu je rekord karijere.

"Može on i bolje. Mora bolje s obzirom na kvalitet koji poseduje", kratak je bio Murinjo u osvrtu na učinak 25-godišnjeg veziste i kapitena Rome.


tagovi

Žoze MurinjoBode GlimtRomaLiga konferencije

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara