Frka u Ivanjici: Zakuvalo u loži zbog pikavca i penala, Piščević srušio Radnički u 90+2

Vreme čitanja: 2min | ned. 01.11.20. | 17:29

Bez golova u Lučanima, remi i u Kruševcu

 Početak nije bio sjajan, daleko od toga, ali izgleda da je mladi stručnjak na klupi Ivanjičana Igor Bondžulić uspeo od Javora da napravi vrlo pristojan tim. Svi su pričali o junaštvu čete sa Moravice prošle sedmice, kada su dobrom kolektivnom igrom i bravurama Đorđa Lazovića uspeli da odole Crvenoj zvezdi. A posle remija na Marakani, Javor je sa obe noge uspeo da zakorači u zlatnu sredinu domaćeg prvenstva, pošto je kao domaćin danas u Ivanjici slavio protiv niškog Radničkog – 1:0. I to na najslađi način: pogotkom Piščevića u sudijskoj nadoknadi.

Biće posla za Disciplinsku komisiju FSS posle dvega viđenog na zapadu Srbije. Bilo je mnogo tenzije, nervoze, posebno sredinom drugog poluvremena kada je arebitar meča Srđan Jovanović dosudio najstrožu kaznu za domaćina. Neko sa gostujućeg klupe požalio se da je gađan pikavcem. Usledila je burna reakcija predstavnika niškog kluba u loži. Verbalni okršaji sa ljudima iz Javora... Sudija Jovanović nije želeo da nastavi meč dok se strasti ne smire. Na kraju je loža ispražnjena.

Izabrane vesti

Odlični golman Radničkog Borivoje Ristić odbranio je udarac Luke Lukovića. Međutim, nisu klonuli domaćini. Brojčano nadmoćni, pošto je u osmom minutu isključen Žarko Marković, nastavili su sa napadima. To im se isplatilo u sudijskoj nadoknadi. Odlučio se Piščević ua udarac sa nekih 20 metara, lopta je na putu ka golu zakačila nekog od igrača Radničkog i prevarila Borivoja Ristića. Imao je Javor i pre toga mnogo prilika. Najbolju je propustio Jevtić kada je na centaršut Jevremovića pogodio stativu.

Radnički nije uspeo da iskoristi nalet, izazvan trijumfom protiv Partizana. Istina, imali su gosti velikih kadrovskih problema, pa Milan Đuričić nije mogao da računa na zaraženog Nenada Gavrića.

Malo golova je viđeno u današnjim mečevima 13. kola Superlige. Živo je bilo u Ivanjici, što se ne može reći za komšijske Lučane. Tamo su Mladost i Prolter odigrali bez golova. Uz čak osam žutih kartona.

Pobednika nije bilo ni u Kruševcu. Napredak je dugo vodio pogotkom Kostića protiv Napretka. Međutim, Subotičani su uspeli da dođu do pozitvnog rezultata. Pogodak je postigao Maričić.

SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

Vojvodina - OFK Bačka 3:1 (2:0)

/Zukić 27, Bojić 40, Vukadinović 61 - Krčmarević 82/

Subota

Inđija – Metalac 0:1 (0:0)

/Milisavljević 90+4/

Čukarički – Novi Pazar 4:0 (1:0)

/Šapić 27, Kajević 48, 54, Birmančević 77/

Voždovac – TSC 2:0 (1:0)

/Nišić 41 penal, Stoisavljević 85/

Rad – Zlatibor Čajetina 0:2 (0:1)

/Petronijević 13, Dakovac 77/

Partizan – Mačva 2:0 (1:0)

/Natho 46 pen, L. Marković 71/

Nedelja

Mladost - Prolter 0:0

Napredak - Spartak 1:1 (1:0)

/Kostić 31 - Maričić 75 /

Javor - Radnički (Niš) 1:0 (0:0)

/Piščević 90+2/

Radnik - Crvena zvezda 1:4 (0:2)

/Pavlov 56 - Gavrić 16, Ben 43, Kanga 53, Vukanović 63/



tagovi

Igor BondžulićMilan Đuričić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara