Žoao Feliks (©AFP)
Žoao Feliks (©AFP)

Frustracija Feliksa kao odraz nemoći Atletika u Madrilenju

Vreme čitanja: 2min | ned. 13.12.20. | 13:40

Skupo plaćeni Portugalac je proveo oko sat vremena na terenu u gradskom derbiju protiv Reala

Fudbaleri madridskog Reala slavili su na svom Alfredo di Stefano stadionu protiv gradskog rivala Atletika (2:0) i tako na najbolji način okončali seriju jako bitnih utakmica. Slavili su najpre protiv Sevilje u derbiju, potom su u Ligi šampiona dobili Menhengladbah i izborili prvo mesto u grupi pred nokaut fazu. Trijumf u Madrilenju došao je kao šlag na tortu.

Zinedin Zidan je još jednom dokazao da je vrhunski stručnjak, kada su gotovo svi španski mediji tražili njegovu smenu napravio je seriju odličnih rezultata i za tili čas vratio Los Blankose na pravi put.

Izabrane vesti

Sa druge strane, poraz u prestoničkom derbiju bio je tek prvi u Primeri za Atletiko ove sezone. Istakli su Kolćonerosi ozbiljnu kandidaturu za titulu, ali je sinoćnji rezultat protiv Reala bio pravi šamar otrežnjenja za ekipu Dijega Simeonea. Bili su gotovo potpuno nemoćni, što se najbolje oslikava u frustraciji koju je po izlasku iz igre ispoljio talentovani Žoao Feliks. Izveo je argentinski stručnjak 127.000.000 evra plaćenog portugalskog reprezentativca iz igre nakon nekih sat vremena na terenu, što se bivšem igraču Benfike nimalo nije dopalo. Šutirao je stolice na tribinama i hvatao se za glavu najbolji strelac Jorgandžija ove sezone (osam pogodaka), malo kome je bilo jasno zašto je Simeone izveo njega i Saula iz igre u poslednjih pola časa utakmice. Slična situacija dogodila se i u sredu veče u okviru Lige šampiona, kada su španski vezista i Luis Suarez takođe izrazili nezadovoljstvo kada su zamenjeni tokom susreta sa Salcburgom.

Dijego Simeone tvrdi da je odluka bila taktičke prirode, ali i da razume mladog napadača. Španski mediji ističu da izražavanje nezadovoljstva ipak nije znak problema u ekipi, već jednostavno odraz takmičarskog mentaliteta Atletikovih vojnika.

"Razumem njegovu frustriranost. Znam da kada izađete na teren želite da date sve od sebe, ali sam u tom trenutku hteo svežije ljude napred i koji par nogu više u sredini. Utakmica se lomila u korist Real Madrida i želeo sam da se sa njima nosimo bolje", izjavio je argentinski stručnjak.

Svestan je Simeone da je njegova ekipa igrala loše, ali da će se iz ovog poraza vratiti još jači.

"U prvom poluvremenu smo igrali loše. Nismo mogli da kontrolišemo loptu i nisu uspeli da uhvatimo Kazemira, kada su nas dobro pritisli. Nisu nam dozvolili da igramo kako smo želeli. Važno je da izvučemo pouke iz poraza. Što se tiče trenerskog nivoa, treba da popravim određene stvari. Bili su superiorni, to je jasno. Da li i totalno? Možda ne, ali bili su precizniji i silovitiji", zaključio je šef struke madridskog Atletika.

Narednog vikenda Atletiko čeka jako važan susret sa Elčeom na psihološkom planu (subota, 14.00), a pre toga se sastaju sa niželigašem Kardasarom u okviru Kupa kralja (sreda, 19.00).



tagovi

Dijego SimeoneŽoao FeliksAtletiko MadridReal Madridmadridski derbi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara