Detalj sa poslednjeg susreta večitih rivala (© Star sport)
Detalj sa poslednjeg susreta večitih rivala (© Star sport)

FSS bez milosti: Partizan plaća 1.700.000 dinara, Zvezda 800.000

Vreme čitanja: 2min | pet. 02.10.20. | 08:28

Zbog saopštenja i komentarisanja suđenja

Sve u životu ima cenu. Čak i argumenti. Koliko god se čelnici Crvene zvezde i Partizana upinjali da pokažu kako su u pravu – a nemoguće je da su i jedni i drugi – ambijent ovdašnjeg fudbala zatrovan je, između ostalog, saopštenjima sa Topčiderskog brda. Pisali su ih u kancelarijama oba večita rivala i to će morati da plate. Papreno.

Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije rešila je da se razračuna sa našim najvećim klubovima tako što ih je udarila tamo gde ih najviše boli. Po kasi. Zbog poslednjih oglašavanja u kojima se pominje rad FSS i Sudijske organizacije platiće Partizan i Crvena zvezda zbirno 2.000.000 dinara.

Izabrane vesti

Prema informacijama Sportskog žurnala, teže su prošli crno-beli. Moraće da izdvoje 1.200.000 dinara. Na teret im se stavljaju dva „greha“. Prvi je oglašavanje posle utakmice Proleter – Crvena zvezda (Beograđani dobili na „Karađorđu“ 1:0), komentarisanje arbitraže Dragana Čolovića, a drugi sadržaj na zvaničnom Tviter nalogu kluba u kome se potencira previd sudija (poništen gol Bojana Matića zbog navodnog ofsajda) na gostovanju novom superligašu Zlatiboru.

Osim pomenutog iznosa, Partizan će u kasu FSS morati da prebaci dodatnih 500.000 dinara. U pitanju je kazna zbog transparenta neprimerene sadržine na južnoj tribini stadiona u Humskoj 1, osvanuo pred početak susreta sa Inđijom, u kome se vređa krovna organizacija.

Nešto blaže je sankcionisana Crvena zvezda. Povod je isti, komentarisanje suđenja u Užicu, u pretposlednjem kolu, kad je Parni valjak do pobede došao iz jedanaesterca. To što su se crveno-beli bavili odlukama Zorana Širokog koštalo ih je 800.000 dinara.

Partizan u subotu gostuje Metalcu u Gornjem Milanovcu, Crvena zvezda dan kasnije dočekuje Napredak. Iznenadili bismo se, pozitivno, da rukovodioci drže jezik za zubima. Mada, već posle reprezentativne pauze na programu je 163. večiti derbi (17. oktobra). Sve ukazuje da će se obračun saopštenjima nastaviti. I naplatiti.



tagovi

SuperligaDisciplinska komisija FSSFK PartizanFK Crvena zvezdasaopštenje

Obaveštavaj me

FK Partizan
FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara