Nikola Ninković (Foto: MN Press)
Nikola Ninković (Foto: MN Press)

FSS kaznio Ninkovića: Proleter do kraja sezone bez Džigija

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 01:52

Kazna preti i Partizanu zbog skandiranja navijača na utakmici polufinala Kupa Srbije protiv Vojvodine

Veliki peh za Proleter u finišu prvenstva. Disciplinska komisija FSS suspendovala je Nikolu Ninkovića na četiri utakmice zbog nesportskog ponašanja na meču sa kragujevačkim Radničkim prošlog vikenda.

Podsetimo, popularni Džigi je u prošlom kolu plej-auta Superlige isključen zbog gaženja napadača Radničkog Marka Mirića, nakon čega je pokušao da se obračuna i sa glavnim arbitrom Milanom Mitićem koji mu je pokazao crveni karton. Na sve to, iako se izvinio Miriću zbog neprimerene reakcije, bivši fudbaler Partizana je potom uputio niz kritika na račun suđenja, te je i bilo za očekivati da će uslediti reakcija iz krovne organizacije srpskog fudbala.

Izabrane vesti

To znači da će Proleter poslednje dve utakmice plej-auta protiv Kolubare i Novog Pazara igrati bez Ninkovića, kao i potencijalni baraž ukoliko se Proleter u njemu nađe. Ukoliko pak novosadski tim ekspresno ispadne iz Superlige, 27-godišnjem fudbaleru će se suspenzija preneti i na narednu sezonu.

Neće se vrlo verovatno izvući ni iz kragujevačkog tima. Naime, kazna preti i Radničkom zbog loše organizacije utakmice sa Proleterom, pošto je jedan od navijača sa tribina spustio do klupe i imao blizak kontakt sa četvrtim sudijom Markom Ivkovićem tokom meča, a kasnije je pomenuti Ninković otkrio da je jedng od njegovih saigrača udario jedan od navijača Radničkog.

Kazna preti i Partizanu zbog uvredljivog skandiranja navijača na drugoj uzastopnoj utakmici protiv Vojvodine. Na terenu se po završetku meča polufinala Kupa Srbije našao i veliki broj pristalica kluba, te će disciplinski organ sasvim izvesno sankcionisati crno-bele.


tagovi

Nikola NinkovićProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara