Reprezentacija Srbije (STAR SPORT)
Reprezentacija Srbije (STAR SPORT)

FSS na pragu potpisivanja najvećeg tehničkog sponzorstva u istoriji

Vreme čitanja: 2min | pet. 15.12.23. | 10:40

Traži se naslednik Pume i naplata dva uzastopna plasmana na velika takmičenja, a američka kompanija zasad je najaktivnija

Odlazi Puma iz tabora fudbalske reprezentacije Srbije na kraju 2024. godine. Novi dresovi, u bojama trobojke, za EURO 2024, biće promovisani u aprilu, biće ujedno i poslednji u "mandatu" nemačkog proizvođača sportske opreme.

Čelnici FSS već su u pregovorima s brojnim kompanijama, koje pretenduju da budu naredni tehnički sponzor Orlova, a kako Mozzart Sport saznaje, ugovor će biti najveći u istoriji te vrste kada je u pitanju reprezentacija Srbije. Naš nacionalni tim značajno je sebi podigao cenu sa dva direktna učešća na velikim takmičenjima - SP 2022. i EURO 2024, pa Savez i na ovaj način pokušava da unovči te uspehe.

Izabrane vesti

U tome će uspeti, pošto će naredni ugovor biti bar dva puta veći u odnosu na trenutni s Pumom, a ostaje samo da se vidi čije će dresove nositi Orlovi. Prema našim saznanjima, obaljeni su razgovori sa predstavnicima Adidasa, Najkija, Kelmea, Makrona, Kastorea... ali je najaktivnija bila mlada američka kompanija Kapeli Sport. Najaktivnija, ali i najizdašnija, što i ne čudi, s obzirom na to da želi da se probije na fudbalsko tržište, a činjenica da će Svetsko prvenstvo 2026. biti održano u SAD-u, Meksiku i Kanadi, dakle na "njihovom terenu", dodatno je uticala da u pregovorima sa FSS budu veoma konkretni.

Ova američka firma je, inače, osnovana 2011. godine i polako gradi pozicije na svim kontinentima U srpski fudbal je već ušla, pošto je tehnički sponzor TSC-a iz Bačke Topole. A u Evropi sponzoriše još švajcarski Grashopers, grčki Atromitos i Ergotelis, nekoliko nemačkih niželigaša (Ahen, Duizburg...), poljski Pogon, holandski Dordreht. Od reprezentacija, Kapeli Sport sarađuje sa Barbadosom, Libanom, Trinidadom, tako da bi mu Srbija bez dileme bila ubedljivo najjači nacionalni tim u portfoliju, ukoliko dođe do dogovora.

Neki od primera Kapelijeve opreme (©capellisport.com)Neki od primera Kapelijeve opreme (©capellisport.com)

Podsetimo, ugovor s Pumom ističe 31. decembra 2024. godine, tako da će novi tehnički sponzor stupiti na scenu prvog dana 2025. godine.

Ovo će biti šesti tehnički sponzor reprezentacije od 2002. godine. Nakon Adidasa, koji je naš državni tim nosio skoro tri decenije došao je Loto (2002-06), pa Najki (2006-14), potom Umbro (2014-18) i potom Puma (2018-24), koja će obući Orlove za predstojeće Evropsko prvenstvo.



tagovi

FSSfudbalska reprezentacija Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara