FSS (©MN Press)
FSS (©MN Press)

FSS obustavio disciplinski postupak protiv Kolubare

Vreme čitanja: 2min | sre. 26.07.23. | 13:36

Ali to ne znači da će Lazarevčani i igrati Mozzart Bet Superligu

Mala pobeda Kolubare, videćemo da li i Pirova. Naime, Disciplinska i etička komisija FSS na čelu sa predsednikom Ivanom Nikolićem obustavila je postupak protiv lazarevačkog kluba i stavio van snage sprovedene po osnovu odluke koju je doneo samo dva dana ranije.

Međutim, to ne znači da se Kolubara i vratila u Mozzart Bet Superligu, jer ona nije ni žrebana pošto joj je FSS, tačnije nadležna komisija, oduzela licencu zbog toga što je na stadionu imala 90 stolica manje od minimalnih 2.000, te zato što je, kako tvrde u Savezu, dostavila lažne podatke o generalnom sekretaru Marti Ristivojević, koja još od kraja maja ne radi u klubu.

Izabrane vesti

Tu odluku donela je Komisija za licenciranje FSS. A disciplinski inspektor je po sasvim drugom osnovu – koje bi u najkraćem mogli da opišemo kao rušenje ugleda srpskog fudbala – tražio da se Kolubara odmah suspenduje i prebaci u niži rang ili čak vrati u najniži rang takmičenja.

Disciplinska i etička komisija je odmah i suspendovala Lazarevčane, ali samo dok traje postupak, koji je sada prekinut. Zašto? Zato što je posle uvida u presudu Suda za arbitražu u Sportu (CAS) zaključeno da se svi navodi iz tužbe disciplinskog inspektora odnose isključivo na utakmicu Kolubara – Spartak Subotica.

Za nju je Kolubara već kažnjena i tu je odluku CAS potvrdio. A, kako pravno načelo “ne bis in idem” kaže da se ista stranka – u ovom slučaju Kolubara – ne može dva puta goniti za isto delo, ako je jednom već pravosnažno osuđena ili oslobođena, postupak je obustavljen.

Međutim, Kolubara još nema licencu i nije superligaš. Da li će se to promeniti tri dana pre početka sezone? Zavisiće verovatno od odluke CAS, koji u četvrtak treba da se izjasni o novoj žalbi lazarevačkog kluba.tagovi

FSSKolubara Lazarevac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara