Srđan Jovanović (©Starsport)
Srđan Jovanović (©Starsport)

FSS prelomio: Srđan Jovanović sudi 167. večiti derbi

Vreme čitanja: 1min | sre. 13.04.22. | 10:04

Sport Klub javlja da u Fudbalskom savezu Srbije nemaju dileme

Dogovor pred početak sezone bio je da se smanji pritisak na sudije, ali kako je borba za titulu ušla u neizvesnu završnicu tako su, sasvim očekivano, krenula i saopštenja večitih rivala. Međutim, u Fudbalskom savezu Srbije nisu se polakomili, pa će 167. prvenstveni okršaj Crvene zvezde i Partizana najverovatnije suditi najbolji srpski arbitar Srđan Jovanović, saznaje Sport Klub.

Beogradski sudija je već dugo meta udara Crvene zvezde, ali treba reći da je odlično obavio posao na prethodna tri večita derbija, pa prvi čovek Sudijske komisije FSS Dejan Filipović nije mnogo dilema.

Izabrane vesti

Jovanović ove sezone odlično sudi, nedavno je delio pravdu i na utakmici Lige Evrope između Ajntrahta i Barselone, a očekuje se da će zauzeti mesto i na Mundijalu u Kataru.

Pride, konkurencija mu nije bila previše jaka. Novak Simović je “odradio” svojih šest derbija, a Partizan se javno obrušio na njega posle nedosuđenog crvenog kartona za Bojana Kovačevića u vikend sudaru sa Čukaričkim. O Lazaru Lukiću – vodio 162. večiti derbi – i Nenadu Minakoviću nijese ozbiljno ni razmišljalo. Sport Klub dodaje da se poslednjih meseci istakao i Miloš Milanović iz Ćuprije, ali je procenjeno da je za njega još rano.

Odluka da se arbitraža večitog derbija dodeli Srđanu Jovanoviću trebalo bi zvanično da bude potvrđena koliko danas. Uz Jovanovića će se naći mahači Uroš Stojković i Milan Mihajlović. U VAR sobi verovatno Miloš Marković i Bojan Banović.


tagovi

Srđan Jovanović167. večiti derbiFK Crvena zvezdaFK Partizan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda
FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara