(© MN Press)
(© MN Press)

FSS: Prihodi 38.000.000 evra, rashodi 35.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | sub. 08.07.23. | 17:00

Dejan Filipović ostaje predsednik Sudijske komisije, u strukture Saveza se vratio Ratomir Babić

U Fudbalskom savezu Srbije uvek se nešto dešava. Za klubove je u toku pripremni period za narednu sezonu, reprezentacija se nalazi u intermecu junskih i septembarskih obaveza u kvalifikacijama za Prvenstvo Evrope, a čekajući nastavak takmičenja u Staroj Pazovi mogu da budu zadovoljni stanjem u kasi.

S razlogom, pošto im je ostalo 3.000.000 evra na kraju bilansa u 2022. Veći deo tog novca nastao je na osnovu priliva FIFA zbog plasmana na Mundijal u Kataru. Istina, trošilo se, ali je dosta i ostalo. Kad se podvukla crta, ispostavilo se da je prethodna kalendarska godina bila istorijska po pitanju budžeta, prihodovano je 38.000.000 evra, rashodi su iznosili 35.000.000 evra, a posledično tome dobit iznosi 3.000.000 evra. Kako je zaključeno na sednici Skupštine, polovina od tog iznosa će biti usmerena na infrastrukturne projekte širom Srbije.

Izabrane vesti

Drugom redovnom zasedanju aktuelnog saziva, u prostorijama Sportskog centra u Staroj Pazovi, prisustvovalo je 50 od 85 delegata Skupštine, a tom prilikom su usvojene liste članova nezavisnih tela Fudbalskog saveza Srbije. Jedna od zanimljivijuih stavki tiče se povratka u fudbalsku organizaciju Ratomira Babića, koji se pre nekoliko godina povukao iz svih foruma, ali je sad vraćen.

Posle Skupštine zasedao je i Izvršni odbor, koji je uprkos govorkanjima po kuloarima da bi moglo da dođe do promena izglasao poverenje starom sazivu Sudijske komisije. Na njemu čelu ostaje Dejan Filipović kao predsednik, a članovi su Nenad Đokić i Marko Popović.

Nadzorni odbor čine: predsednik Goran Jovanović, Saša Milivojević, Miloje Obradović, Pero Biočanin i Ljubiša Krstić;

U Odbor za sprovođenje izbora ušli su: predsednik Stojan Radošević, Branko Nešić, Ratomir Babić, Dušan Tomić i Blagoje Milošević;

Za predsednika Disciplinske i etičke komisije imenovan je Ivan Nikolić, dok su članovi tog tela: Miroslav Perišić, Dragan Tomić, Milan Mijailović i Miraš Tomović;

U Komisiji za žalbe su: Zoran Smajić (predsednik), Veljko Perović, Dejan Plamenac, Dragan Dragićević i Uroš Ambruš;

Telo za licenciranje klubova je podeljeno, tako da ga čine A i B grupa. Na čelu A grupe je Mirko Valjarević, potpredsednik je Radiša Milovanović, a članovi Igor Radmanović i Dragoslav Pivić; Grupu B čine Radovan Ivetić u svojstvu predsednika, Milan Vasiljević je potpredsednik, a članovi Zdravko Gardović, Mladen Vučinić, Slobodan Dugalić, Jelena Brkić i Mirjana Čučković.

Disciplinski inspektor FSS je Miroslav Sever.


tagovi

FSSFudbalski savez SrbijeDejan FilipovićRatomir Babićsudijska komisijaSudijska komisija FSSSkupština FSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara