(©MN Press)
(©MN Press)

FSS šalje žalbu UEFA, tražiće odlaganje kazne

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.11.23. | 19:51

„Stadion u Leskovcu će svakako biti ispunjen do poslednjeg mesta, jer nam pravila dozvoljavaju prisustvo najmlađih navijača do 14 godina“, poručuju iz srpske Kuće fudbala

Kada su izbili incidenti između navijača Srbije i Crne Gore na Marakani prošlog meseca zbog ukradene zastave, bilo je jasno da se ne piše dobro Fudbalskom savezu od disciplinaca UEFA. Prosto, naša Kuća fudbala ima dugu istoriju ispada na tribinama i zbog svakog narednog stižu gotovo maksimalne kazne.

Nova je „doputovala“ danas, a glasi da na utakmici protiv Bugarske, poslednje u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, Orlovi neće moći da računaju na pomoć navijača, već će na tribine moći samo deca do 14 godina.

Izabrane vesti

Ipak, iz Fudbalskog saveza Srbije ovog puta su najavili da će se boriti protiv takve odluke. Odnosno, da će makar probati da je odlože, da bi Orlove imao ko da isprati na Evropsko prvenstvo, na kojem naša reprezentacija nije igrala 24 godine.

FSS je na svom sajtu objavio saopštenje u kojem, pored ostalog, prihvata krivicu za incidente, ali najavljuje da će poslati žalbu u sedište UEFA.

„Podsećanja radi, zahvaljujući naporima rukovodstva FSS i razumevanju članova Komisije za žalbe UEFA, prethodna kazna od dve utakmice bez publike, smanjena je posle uložene žalbe na jednu utakmicu uz uslov da se ne ponove isti ili slični prekršaji u trajanju od dve godine.

Nažalost, uprkos svim preventivnim i bezbednosnim merama koje je FSS preduzeo (svaki vlasnik ulaznice imao je obavezu da priloži pasoš i kopiju lične karte, kako bi se individualizovala odgovornost), kao i izuzetnoj saradnji sa FSCG na pripremi utakmice, ponovio se isti prekršaj, odnosno uvredljiva skandiranja koja UEFA definiše kao rasizam.

FSS će zbog značaja predstojeće utakmice protiv Bugarske iskoristiti sva pravna sredstva, odmah uputiti žalbu i pokušati da ublaži kaznu. Potpuno svesni činjenice da su učinjeni prekršaji od strane naših navijača i da smo bili pod uslovnom kaznom, tražićemo odlaganje ili ublažavanje iste, kako bi na novoizgrađenom stadionu u Leskovcu priredili najbolju moguću atmosferu i pružili punu podršku našoj reprezentaciji.

Bez obzira na ishod žalbe, stadion u Leskovcu će svakako biti ispunjen do poslednjeg mesta, jer nam pravila dozvoljavaju prisustvo najmlađih navijača do 14 godina“, stoji u saopštenju Fudbalskog saveza Srbije.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijeFudbalski savez SrbijeUEFA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara