Sa utakmice protiv Bugarske (©Starsport)
Sa utakmice protiv Bugarske (©Starsport)

FSS vraća grb sa četiri ocila, beli orao odleće sa dresova! Srbija u bojama zastave

Vreme čitanja: 1min | pet. 09.02.24. | 09:04

Ubuduće: crveno-plavo-belo

Beli orao na dresovima fudbalske reprezentacije Srbije se već sprema da odleti! Posle manje od dve godine otkako je uveden u upotrebu. Možda ga na opremi ne bude već na predstojećem Evropskom prvenstvu.

Kako saznaje Mozzart Sport, Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije doneo je odluku da na opremu reprezentacije vrati stari grb sa četiri ocila, koji je dugo bio u upotrebi. Ostalo je samo da sve aminuje Izvršni odbor na narednoj sednici.

Izabrane vesti

Kada je u aprilu 2022. objavljeno da se menja grb i da će novi biti beli orao, koji, mora se priznati, nije najsrećnije urađen, reakcije javnosti su bile prilično podeljene. U paketu sa crvenim dresovima sa zlatnim detaljima, bilo je mnogo onih koji su govorili da oprema Srbije više liči na – Poljsku.

Upravo to je bio povod da FSS uradi istraživanje javnog mnjenja, koje je definitivno pokazalo da javnost i navijači nisu pozitivno reagovali na ove novitete. Pored toga što se vraća stari grb, odlučeno je i da reprezentacija ubuduće igra u opremi u bojama državne zastave: crveno-plavo-belo.

Pitanje je samo da li će ove promene “stići” da se odrade na opremi za Evropsko prvenstvo, ali nakon njega nema dileme da će Orlovi igrati bez orla na grudima, a sa starim grbom sa četiri ocila.



tagovi

fudbalska reprezentacija SrbijefssFSS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara