Nemanja Motika na Bajernovom sajtu
Nemanja Motika na Bajernovom sajtu

FSS zove braću iz Bajerna i kapitena U19 selekcije Nemačke

Vreme čitanja: 2min | pon. 30.12.19. | 10:09

Aktuelna su braća Motika, kao i Lazar Samardžić

Nekad Slobodan Komljenović, kasnije Ivan Ergić, Zdravko Kuzmanović i Neven Subotić, a sutra – Nemanja i Nikola Motika i Lazar Samardžić. Takav je bar plan Fudbalskog saveza Srbije, koji želi da u državni tim vrati tandem iz Bajerna i kapitena U19 selekcije Nemačke, otkriva u intervjuu za Sportski žurnal Goran Grkinić, koordinator mlađih selekcija u FSS.
Želimo da najtalentovanije Srbe u Evropi zainteresujemo da igraju za naše selekcije, kao braću Motika iz Bajerna. Nemanja (2003. godište) je igrao za Nemačku, godinu dana mlaši Nikola čeka debi. Lazar Samardžić (2002) iz Herte je kapiten reprezentacije Nemačke do 19 godina. S njegovim ocem razgovaramo, učinićemo sve da igra za Srbiju. To smo uspeli sa Dostanićem iz Ajaksa“, kaže Grkinić za Sportski žurnal.

Nemanja Motika je inače napadač, igra za U17 selekciju Bajerna i ove jeseni je na 17 utakmica postigao osam golova i dve asistencije. Nikola Motika je član U16 tima bavarskog giganta, dok je Lazar Samardžić ofanzivni vezni Hertine U19 selekcije. U Berlinu su, da ne zaboravimo, počela i braća Motika.

Izabrane vesti

Što se tiče Samardžića, on je na 11 utakmica u prvenstvu postigao 11 golova, a pride je četiri puta i asistirao saigračima. Odigrao je i šest mečeva za U19 reprezentaciju Nemačke, postigao dva gola i biće sasvim moguće i protivnik Damjanu Dostaniću kad se Panceri ukrste sa Srbijom u Elitnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2020. u Severnoj Irskoj. U Grupi 1 sa Srbijom i Nemačkom biće i reprezentacije Austrije i Velsa.

A kad smo već kod toga, intervju sa Ajaksovim Damjanom Dostanićem moći ćete da ekskluzivno pročitate na stranicama MOZZART Sporta 1. januara 2020. godine. I neće to biti jedino iznenađenje.

(FOTO: fcbayern.de)


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara