Šarl De Ketelare (©Reuters)
Šarl De Ketelare (©Reuters)

Fudbal nije fudbal bez čarolije: Remek dela De Ketelarea i Kopmajnersa za muzeje i LŠ (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | ned. 11.02.24. | 20:07

Čovek može samo da aplaudira

Nisu to klubovi sa nekim prevelikim armijama navijača van gradskih granica. Đenova nije čak ni klub prepoznatljiv po nekom lepršavom fudbalu. Ali ono što je danas prikazala u saradnji sa Atalantom zaista je izložbeni eksponat fudbala. Nažalost, neko je morao da izgubi, a Atalanta je ipak bila inspirativnija. Pardon, više inspirisana mada ni ova prva konstatacija nije netačna, jer evrogolovi Šarla De Ketelarea i Teuna Kopmajnersa sigurno će naterati ponekog klinca da ovo proba i na igralištu ispred zgrade.

Na kraju 4:1 za goste iz Bergama uz napomenu da taj rezultat ne oslikava pravu sliku na terenu, jer je, verovali ili ne, sve do jubilarnog, 100. minuta na semaforu pisalo 2:1. I uz utisak da ćemo te uvodne golove pamtiti i duže nego sam rezultat 24. kola Serije A, bez ozbira na to što je on Atalantu opet izdigao tri stepenika iznad zahuktale Bolonje i ostavio je na mestu koje znači i plasman u Ligu šampiona.

Izabrane vesti

Možda najduže ćemo pamtiti taj prvi, De Ketelareov pogodak. Taj prijem u okretu, pogled ispod obrve tek da se ošmeka situacija, pa onda poluvolej kao iz dečačkih snova... Svaki fudbale sanja bar jedan ovakav pogodak u karijeri. I većina ih ne postigne. Izgleda lagano samo zato što je perfektno izvedeno.

Aplauz za Belgijanca. Posle bačene godine u Milanu, izgleda se zaista pronašao na pozajmiciu Bergamu. Već šesti njegov gol u Seriji A, uz šest asistencija, ukupno deseti u crno-plavom dresu.

Đenova je imala spreman odgovor, možda i nije slučajno što ga je krila baš u bivšem Atalantinom fudbaleru Ruslanu Malinovskom. Ne pogađa Ukrajina često kao nekad, ali kada vam na nekom „lajv-skoru“ zasvetli njegovo ime ne budite lenji, idite na gugl ili omiljenu društvenu mrežu, proverite za svaki slučaj, obično se isplati vremena.

Malinovski je povukao akciju, Malinovski je odigrao dupli pas sa Milanom Badeljom, Malinovski je ispalio strelu u protivničku mrežu.

Ni tu nije bio kraj fudbalskom nadahnuću večerašnjih rivala, šlag na tortu sipao je Teun Kopmpajners, on iz prekida u 55. minutu, zavrnuo je tu kiflu kao da je rukom felširao frizbi. Gol sa mnogo osećaja za 2:1, tek da nas podseti da, iako je rezultat uvek ispred estetike, fudbal ne bi bio to što jeste bez ovakvih čarolija.

Tek u finišu, kakav na uobičajenim utakmicama i ne postoji, čast da spuste zastavu na jednu fantastičnu predstavu podelili su bivši Đenovin igrač Davide Zapakosta i 22-godišnji El Bilal Ture, koji je igrao prvu utakmicu ove sezone zbog toga što je od leta preživaljvao pakao sa povredama. S tim da su De Ketelare, Malinovski i Kopmajners njima ostavili luksuz da umuvaju po jedan sasivm običan, nimalo privlačan gol.

I takvi se računaju, samo se ne pamte.

SERIJA A – 24. KOLO

Petak

Salernitana - Empoli 1:3 (0:1)

/Vajsman 69 - Zanoli 23ag, Nijang 88, Kanselijeri 90+4/

Subota

Kaljari - Lacio 1:3 (0:1)

/Gaetano 51 - Dejola 26ag, Imobile 50, Anderson 65/

Roma - Inter 2:4 (2:1)

/Mančini 28, El Šaravi 44 - Ačerbi 17, Tiram 49, Anhelinjo 56ag, Bastoni 90+3/

Sasuolo - Torino 1:1 (1:1)

/Pinamonti 5 - Zapata 9/

Nedelja

Fjorentina - Frozinone 5:1 (3:0)

/Beloti 16, Ikone 19, Martinez Kvarta 43, Gonzales 53, Barak 85 - Maciteli 67/

Bolonja - Leče 4:0 (2:0)

/Baukema 5, Orsolini 27, 49, Odgard 82/

Monca - Verona 0:0

Đenova – Atalanta 1:4 (0:1)

/Malinovski 51 – De Ketelare 22, Kopmajners 55, Zapakosta 100, Ture 103/

20.45: (2,05) Milan (3,50) Napoli (3,90)

Ponedeljak

20.45: (1,43) Juventus (4,30) Udineze (8,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Šarl de KetelarTen KopmejnersAtalantaĐenova

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara